Rastislav Búgel Kultúra

Silvester nielen v znamení alkoholu a ohňostrojov: Posledný deň v roku s behom a divadlom

Posledný deň v roku sa najčastejšie spája s oslavami, alkoholom a veľkolepým ohňostrojom. Ale čo tak sa zabaviť aj počas dňa?

Ilustračný obrázok k článku Silvester nielen v znamení alkoholu a ohňostrojov: Posledný deň v roku s behom a divadlom
Zdroj: Dnes24.sk

Posledný deň v roku by sme si mali užiť na plno. Vyhneme sa teraz klasickým zábavám, alkoholu, diskotékam a ohňostrojom. Tých bude mať každý dosť v nočných hodinách na prelome rokov. Nechce sa vám len tak počas celého dňa sedieť doma? Pozrite si, čo budeme môcť zažiť počas 31.decembra. Niečo málo sa nájde aj v meste pod Zoborom.

Pokiaľ ste milovníkmi športu, aj pre vás sa niečo nájde. Konkrétne sa jedná o tradičný Zoborský silvestrovský beh. Ten začal svoju históriu písať už v roku 1988 a patrí medzi najťažšie bežecké podujatia v Čechách a na Slovensku. Trasa meria 3860 metrov a jej prevýšenie je ohromných 262 metrov. Všetko sa začne o 9:00 hodine so štartom od Špecializovanej nemocnice sv. Svorada – Zobor.

Aj milovníci umenia si posledných tohtoročný deň užijú. Divadlo Andreja Bagara si pre všetkých milovníkov kvalitných predstavení pripravilo klasickú komédiu s pesničkami Sudcove starosti. Viac ako tri hodiny trvajúce predstavenie si užijeme po zakúpení vstupenky v hodnote 14 eur. „Pôjde o výtvarne výpravnú inscenáciu so známymi piesňami, ktorá v sebe spája situačný, ako aj konverzačný humor, postavený na hravom príbehu, hereckej ľahkosti a nonšalancii,“ informujú organizátori. Podujatie začína v DAB o 16:00 hodine.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM