Správy

Silný vietor robí problémy aj v Nitre: Zhodil obľúbený svetelný 3D nápis

Nitru sužuje počas víkendu nárazový vietor. Odniesla si to aj vyhľadávaná súčasť vianočnej výzdoby.

Ilustračný obrázok k článku Silný vietor robí problémy aj v Nitre: Zhodil obľúbený svetelný 3D nápis
2
Galéria

Nitru počas celého víkendu sužuje veterné počasie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) dokonca vydal pre celý okres výstrahu. Tá platí v nedeľu do 18.00 hodiny a vietor môže dosahovať v nárazoch až 85 km/h.

„Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ píše SHMÚ.

Vietor poničil obľúbenú atrakciu

Vietor narobil v meste pod Zoborom poriadne problémy. Odniesol si to aj obľúbený svetelný nápis „2022“, ktorý stojí pred vstupom do vianočného mestečka.

Ten objavili spadnutý na schodoch vedúcich na námestie. Podľa mestskej polície za to môže práve silný nárazový vietor, ktorý sa oprel do obľúbenej atrakcie a v skorých ranných hodinách ju prevrhol.

Prečítajte si tiež

Svetelný nápis mal premiéru v roku 2021. 3D dekorácia sa okamžite stala obľúbeným prvkom, pri ktorom sa zastavujú návštevníci vianočného mestečka, aby si vytvorili zaujímavú fotografiu. Po páde museli dekoráciu dočasne demontovať a budú zisťovať poškodenie približne 240 kilogramov vážiaceho nápisu.

Poškodená hviezdna obloha

V tomto roku nejde o prvú poškodenú vianočnú výzdobu v centre Nitry. V sobotu 19. novembra sa na pešej zóne zrútila obľúbená hviezdna obloha.

Nikomu sa pri jej páde nič nestalo, no mesto nám vtedy potvrdilo, že v tomto roku sa už na pešiu zónu nevráti.

Vianočnú oblohu má mesto od roku 2009. V roku 2018 prešla, spolu s ďalším vianočnými svetelnými dekoráciami, repasom za vyše 18-tisíc eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

3D svetelný nápis pred vstupom do vianočného mestečka
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM