Jakub Forgács Správy

Silné vetrisko vyčíňa: Duje tak silno, že vyvracia stromy a prevracia kamióny!

Už od skorého rána zamestnáva hasičov v celom Nitrianskom kraji silný vietor. Zasahovali pri spadnutých stromoch na ceste, ale aj pri prevrátenom kamióne.

Ilustračný obrázok k článku Silné vetrisko vyčíňa: Duje tak silno, že vyvracia stromy a prevracia kamióny!
Zdroj: TASR

Podľa slov hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre Viliama Pánskeho začali prvé výjazdy už pred piatou hodinou ráno, keď hasiči zo Zlatých Moraviec museli odstraňovať spadnutý strom na ceste medzi Kostoľanmi pod Tribečom a Ladicami. V priebehu rána zasahovali pri vyvrátených stromoch v Nových Zámkoch a okolitých obciach a tiež v okrese Levice pri obci Žemberovce a v katastri Tekovských Lužian. Dopoludnia hasiči zo Šiah pílili spadnutý strom aj pri Preseľanoch nad Ipľom a neskôr zasahovali v Šahách na Hlavnom námestí, kde vietor odtrhol plech na streche budovy.

Momentálne stále trvá zásah pri obci Lipová neďaleko Šurian, kde silný vietor prevrátil kamión. „Fúka tak silno, že hneď potom, ako sa nám podarilo auto postaviť na kolesá, vietor ho po uvoľnení popruhov opäť prevrátil. Cesta je tam uzavretá. Mám už informáciu, že pod náporom vetra sa v týchto miestach prevrátil ďalší kamión, ktorý tam čakal kvôli uzavretej ceste,“ povedal Pánsky. K prevrátenému kamiónu neďaleko Dvorov nad Žitavou zavolali aj hasičov z Nových Zámkov.

Vietor vyvracal stromy aj popoludní. Hasiči museli preto zasahovať v obci Horša v okrese Levice i v Šuranoch. Pracovali aj v Kolárove, kde sa spadnutý strom opieral o stenu kostola.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM