Monika Földešiová Od Vás

Sila a moc teenegerov

Práve silu a moc sa snažia získavať a využívať hnutia ktoré potláčajú ľudské práva a polícia sa o nich, predovšetkým o ich lídroch, živo zaujíma a ich násilné prejavy trestá.

„Polícia činnosť hnutí ako skinheads pribežne monitoruje. V tejto dobe sme však nezaznamenali žiadne násilne prejavy hnutí ako skinheads ,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Mgr. Božena Bruchterová . „Skinhedi“ majú svoju lokálnu pobočku aj v Nitre. Pri tom je verejným tajomstvom, že hnutia propagujúce rasizmus a neonacizmus, prekvitajú predovšetkým v našom meste. Vo väčšine prípadov ide o 10–12 členné skupinky mladých ľudí vo veku od 15 do 30 rokov, ktorí sa snažia svojím, nie vždy zákonným spôsobom, presadzovať svoje záujmy. Popismi na stenách domov, škôl a iných budovách si získavajú moc nad územiami. Skinheads sú svojím spôsobom gang, pretože zneužíva silu jednoty a podpory na dosiahnutie svojich cieľov a na zastrašovanie. Ich skupiny majú oficiálne názvy, webové stránky, skratky, oblečenie s popismi a heslami, časopisy a určenú hlavnú činnosť.

Niekedy však nemusí ísť výhradne o skinheads, ktorých možno napríklad spoznať podľa vyholenej lebky, ale i o odnože, ktoré medzi ľuďmi šíria strach ničením, krádežami i napádaním. Paradoxne, niektorí mladíci s vyholenými lebkami ale i všeobecne tými, ktorí si dovoľujú porušovať poriadok v meste, sú synmi ľudí , ktorí sa snažia robiť dobrú povesť mestu a slúžiť občanom i s nasadením vlastného života. To najhoršie však je, že sama spoločnosť z nich vychováva budúcich samovražedných atentátnikov, vrahov, vydieračov odhodlaných na všetko.

(pla)

sprejeri na gymply
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM