Rastislav Búgel Hokej

Séria nitrianskej neporaziteľnosti je na konci: Hokejisti prehrali v Trenčíne!

Nitrianski hokejisti prehrali dobre rozohraté stretnutie na trenčianskom ľade. Hokejisti spod Zobora nedokázali udržať dvojgólové vedenie.

Ilustračný obrázok k článku Séria nitrianskej neporaziteľnosti je na konci: Hokejisti prehrali v Trenčíne!
Foto: Rastislav Búgel

Trenčín sa ujal vedenia v 11. minúte po Vaculínovej ekvilibristike pred bránkou, no hostia dokázali rýchlo zareagovať a zakrátko Hamrák vyrovnal.

Vedenie hostí

Veľkých šancí na oboch stranách veľa nebolo, na klzisku sa predovšetkým urputne bojovalo a útočné pokusy oboch ofenzív k úspechu neviedli. Až v 38. minúte po skvelej Stümpelovej akcii vymietol pavučiny v trenčianskej bránke Tománek a Nitra viedla po dvoch tretinách v Trenčíe 2:1.

Trenčiansky obrat

Náskok hostí spod Zobora zveľadil v úvode tretej tretiny Štumpf, ale Trenčania sa nevzdali a postupne prebrali iniciatívu. Tá im vyniesla vyrovnanie skóre po Troligovom šikovnom bekhende v 48. minúte a výstavnom kúsku Tomáša Klímu do horného rohu Kristanovej bránky o štyri minúty neskôr. Dramatické záverečné chvíle riadneho hracieho času rozhodnutie nepriniesli.

Spálená Pupákova tutovka

V predĺžení následne neuspel hosťujúci Pupák v sólovom samostatnom nájazde na Lašáka. V 64. minúte sa tak dostal k puku na ľavom kruhu Lintner a jeho strela prekĺzla do siete Kristana. Dukla vydrela tesné víťazstvo a prerušila sedemzápasovú sériu Nitry bez prehry.

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: „Nastúpili sme do tohto zápasu dobre namotivovaní a v prvej tretine sme predviedli celkom dobrý výkon. V druhej časti sme však poľavili a neplnili sme taktické pokyny, pričom až tretí inkasovaný gól v našej sieti nás dokázal naštartovať. Zo striedačky sa preniesli na ľad potrebné emócie, ktoré nám pomohli vyrovnať. Keďže v predĺžení sa brankárovi Lašákovi podarilo zneškodniť súperov nájazd, dokázali sme streliť víťazný gól. Musím pochváliť mužstvo za to, že nezložilo zbrane ani pri nepriaznivom vývoji zápasu a dokázalo zvíťaziť nad silným súperom.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Zápas bol zo začiatku celkom vyrovnaný, potom sa nám podarilo získať dvojgólový náskok, ktorý by v pohode hrajúce mužstvo už malo dotiahnuť do víťazného konca. Súper však zvýšil aktivitu a vynútil si predĺženie, v ktorom sme, žiaľ, nedokázali rozhodnúť ani z vyloženej šance. Krátko na to sme inkasovali rozhodujúci gól zápasu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM