Lucia Lauková Kultúra

September začne aj skončí jarmokom: Nitra sa môže tešiť na parádne akcie

Prvé septembrové dni budú patriť v Nitre jarmoku. Okrem toho sa môžete tešiť na obľúbené podujatia pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku September začne aj skončí jarmokom: Nitra sa môže tešiť na parádne akcie
Zdroj: TASR

Klokočinský jarmok

1. až 3. septembra Mikovíniho ulica, Klokoična

Tešiť sa môžete na lunapark, adrenalínové atrakcie a desiatky vystúpení. Programom bude sprevádzať Roman Valkovič.

Hoj, vlasť moja

4. septembra o 19.00 h, Estrádna hala PKO

Benefičný koncert a slávnostný galaprogram ku Dňu ústavy SR. Vstupné je dobrovoľné. Finančné prostriedky budú použité na opravu Nitrianskeho hradu. Účinkujú Orchester Jána Berkyho-Mrenicu, Jolana Fogašová, Jana Bernáthová, Martin Babjak, Otokar Klein, Ján Babjak, nitrianske spevácke zbory. Moderuje Silvia Holečková.

Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2017

od 8. do 29. septembra, Nitra

Počas Dní Európskeho kultúrneho dedičstva čakajú milovníkov histórie a pamiatok v Nitre zaujímavé prehliadky. Nebude chýbať nočná prehliadka či terénna exkurzia za pamiatkami a prírodou Zoborských vrchov za účasti geológa, archeológa a botanika.

Hornokrškanské hodové popoludnie

9. septembra od 16.00 h, parkovisko pred reštauráciou „U Čertici“, Horné Krškany

Tešiť sa môžete na dávku zábavy, detské atrakcie, občerstvenie a nebude chýbať sprievodný program. Od 16.00 h hrá DJ Martin Mada z Nitry a nitrianska kapela Fenix. Vstup na podujatie je voľný.

Podzoborské vinobranie

10. september od 14.00 h, Mestský park na Sihoti

Tradičné podujatie plné vône dozrievajúceho hrozna, lahodnej chuti vína a rôznych dobrôt pri známych hudobných šlágroch.

Legiovlak v Nitre

od 12. do 17. septembra, Železničná stanica Nitra

V Nitre bude vlak od 12. do 17. septembra. V týchto dňoch si ho budeme môcť pozrieť na Železničnej stanici v Nitre zadarmo v čase od 8. do 18.tej hodiny počas týždňa a cez víkend v čase od 9. do 19.tej hodiny.

Bodka za letom

14. septembra od 15.00 h, Svätoplukovo námestie

Svätoplukovo námestie ožije hudbou a tancom. Od 15.00 h budeme môcť sledovať Hip hop battle a od 19.00 hodiny vystúpia na pódium kapely Puding pani Elvisoej, Fresh Out of the Bus a Sematam.

Rozlúčka s letom

16. septembra od 14.00 h, Futbalové ihrisko Dolné Krškany

Futbalovom ihrisku v Dolných Krškanoch sa s letom rozlúčime s poriadnou nádielkou hudby. V programe vystúpia kapely, ako Trafika, Carpe Diem, Inside, Death wings, Soundkraft, hudobník Matúš Novanský či bubeníčka Nika z Rockovej školy v Nitre. Program spestria aj tanečníci zo Street Dance group. Od 20.00 hodiny sa môžete tešiť na zábavu s nitrianskou kapelou Fenix.

Návšteva Márie Terézie

17. septembra od 13. do 18.00, Nitriansky hrad

Podujatia s názvom Návšteva Mária Terézie je posledným zo série tematických vystúpení, ktoré sa konali od mája na Nitrianskom hrade. Vstupné na podujatie je 5 eur.

Divadelná Nitra

22. do 26. septembra, Nitra

Medzinárodný festival Divadelná Nitra prinesie do nášho mesta zaujímavé predstavenia aj umelcov. Súčasťou budú aj nočné podujatia a prehliadka synagógy s lektorským výkladom, Biela noc.

Nitránsky rínek

30. septembra od 9.00 do 21.00 h, Svätoplukovo námestie

September začne a aj ukončíme na jarmoku. Nitransky rínek prinesie život na Svätoplukovo námestie. Nebudú chýbať zaujímaví predajcovia, dobré jedlo a hudba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM