Monika Földešiová Rôzne

Šeherezáda už má v nitrianskej pôrodnici svojho Onura

Košická Šeherezáda už má na Slovensku svojho Onura. Prvý slovenský Onur sa volá Lakatoš a na svet prišiel začiatkom tohto týždňa v nitrianskej pôrodnici. Jeho mamička sa pri výbere mena inšpirovala obľúbeným televíznym seriálom Tisíc a jedna noc.

Onur rozšíri zbierku exotických mien zapísaných do nitrianskej matriky. Za posledné roky ich je stále viac. Matrikárky už zapísali chlapčenské mená Esteban, José, Noe, Enrique, Sedrik, Mauricio, Enzo, Colin, Reinhold či Timon. Medzi netradičné dievčenské mená patria Ermira, Levente, Chanel, Lurdes, Salome, Chiara, Tifany, Paloma, Amira či Lilien. Trendom posledných rokov je dávať novorodencom viaceré mená. V Nitre a okolí tak žije Lara Chiara, Mária Lurdes, Zina Zoe, Bibiana Emily alebo Hugo Viktor, Damian Simon, Zian František, José Sebastián či Eric Maximilián. Rekordérkou v počte krstných mien je Katarína Sára Rút.
Ak chcú rodičia pomenovať svoje dieťa exoticky znejúcim menom, musia na matrike zdokladovať, že takéto meno sa používa v niektorej krajine. Všeobecne známe cudzojazyčné meno zapíšu matrikárky automaticky. Podmienkou je, že meno nesmie byť výstredné ani hanlivé.

Zdorj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM