Lucia Lauková Správy

Sedem škôl v Nitrianskom kraji získalo finančnú podporu: Takmer 7-tisíc pôjde na projekty pre deti

Nitrianska komunitná nadácia podporí projekty škôl v Nitrianskom kraji. Takmer 7-tisíc eur bude použitých na zveľadovanie alternatívnych vyučovacích priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Sedem škôl v Nitrianskom kraji získalo finančnú podporu: Takmer 7-tisíc pôjde na projekty pre deti
Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianska komunitná nadácia (NKN) v spolupráci s firmou Bramac podporí viaceré projekty základných škôl v Nitrianskom kraji. Na zámery z oblasti zdravia, vzdelávania a životného prostredia je vyčlenených viac ako 6900 eur. Ako informovala PR manažérka NKN Romana Bojdová, cieľom grantového programu je zveľaďovanie alternatívnych vyučovacích priestorov, zapojenie detí, pedagógov a rodičov do realizácie projektov a tiež podpora kreatívnych foriem vzdelávania a starostlivosti o životné prostredie.

Podporené projekty škôl

Do programu sa celkovo zapojilo 19 žiadateľov, podporu pre svoje projekty získa sedem škôl. „Základná škola na Levickej ulici vo Vrábľoch sa v rámci projektu Bezpečne na ceste do škôlky a školy bude venovať dopravnej výchove a bezpečnosti žiakov na cestách. Dopravné ihrisko bude vybudované pri škole vo Veľkých Ludinciach vďaka projektu Zodpovedne na cestách. Zážitkové alternatívne učebne v exteriéri získa v rámci projektu Učebňa v prírode Základná škola sv. Marka, rovnako aj Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským v Želiezovciach, ktorá sa o grant uchádzala s projektom Príroda ako veľká učebňa, a taktiež Základná škola s materskou školou Ondreja Cabana v Komjaticiach, ktorej projekt má názov Živá učebňa biológie,“ uviedla Bojdová.

Strom do každej rodiny

Vďaka udelenému grantu budú v základnej škole v Jatove v rámci projektu Do každej rodiny zasaď strom zelený! na školskom dvore vysadené stromy, o ktoré sa budú starať žiaci so svojimi rodičmi. V základnej škole s materskou školou v Rastislaviciach vznikne v rámci projektu Hýbeme sa v lese priestor plný preliezačiek a športového náčinia v tvare lesných zvieratiek.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM