Rastislav Búgel Hokej

Nitrania s troma bodmi: V priemernom zápase výhra domácich

Nitrania potvrdili rolu favorita proti Banskej Bystrici. Priemerný zápas nepriniesol žiadne prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Nitrania s troma bodmi: V priemernom zápase výhra domácich
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Hostia prišli kvôli nepriaznivému počasiu do Nitry oneskorene a hoci mali na samotnú predzápasovú prípravu kratší čas, v prvej tretine si vypracovali viac nebezpečných príležitostí ako domáci hráči. Do vedenia mohli ísť už v 53. sekunde, keď Češík strelou z pravej strany takmer prekvapil Laca v bráne Nitry.

Nitra sa dostala do vedenia

Gól však padol až na začiatku druhej tretiny, keď po chybnej rozohrávke hostí sa dostal medzi kruhmi k puku Andrej Kmeč a pohotovo zblízka prestrelil banskobystrického brankára Chorošuna. Na 2:0 zvýšil Roman Tománek v 32. minúte, keď po jeho strele z ľavého kruhu prekĺzol puk popod banskobystrického gólmana za brákovú čiaru. V 36. minúte sa podarilo hosťom znížiť, keď po zadovke od Češíka prestrelil Laca krídelník „baranov“ Ján Sýkora.

Kontrola hry

V 7. minúte tretej tretiny šli „Corgoni“ opäť do dvojgólového vedenia po chybnej rozohrávke hostí, keď najskôr neprekonal Choroščuna Novák, no odrazený puk poslal do siete Bene. O dve minúty to bolo už 4:1, Hrnka si vypýtal od Chrenka puk pred bránu a blafákom prekonal banskobystrického brankára. Nitra tak opäť vyhrala nad Banskou Bystricou.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Chápem, že bola prestávka, ale nemám pochopenie pre prístup hráčov, pretože prvú tretinu odchodili. Hostia boli nepríjemní a iba vďaka tomu, že urobili chyby sme vyhrali.“

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: „Škoda zbytočných individuálnych chýb, keď sme domácim nahrali na dva góly. Ak sa tomuto vyhneme, tak pôjdene hore.“

** HK Nitra – HC'05 Banská Bystrica 4:1** (0:0, 2:1, 2:0)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM