Kultúra

Šanca pre talenty z nášho okresu: Blíži sa regionálna divadelná súťaž

Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre pripravuje regionálnu divadelnú postupovú súťaž a prehliadku Javiskový škriatok. Prečítajte si bližšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre talenty z nášho okresu: Blíži sa regionálna divadelná súťaž
Zdroj: Nové divadlo

Súťaž je určená pre divadelné súbory a jednotlivcov, ktorí pôsobia v okrese Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce. „Prezentujú sa v nej výsledky dobrovoľnej záujmovej činnosti detí, mládeže a dospelých hrajúcich pre detského diváka,“ uviedla Silvia Bartáková z KOS.

Kolektívy i jednotlivci

Prehliadka a súťaž je určená nielen detským divadelným súborom, ale aj literárno-dramatickým krúžkom, kolektívom, jednotlivcom a divadlám dospelých, ktoré hrajú pre detského diváka. „Ponúkame priestor na prezentáciu, konfrontáciu, inšpiráciu rôznych štýlov a metód práce s deťmi a pre deti. Na Javiskovom škriatkovi sa môžu zúčastniť aj divadelné kolektívy, ktoré v tejto sezóne nemajú pripravené súťažné predstavenie, ale prídu ako pozorovatelia a diváci, aby načerpali inšpiráciu do budúcej tvorby,“ povedala Bartáková.

Postup do celoštátneho kola

Ako doplnila, regionálne kolo postupovej súťaž bude 6. a 7. marca v Dome kultúry v Šali. „Súťaž je organizovaná na niekoľkých úrovniach a je postupová. Javiskový škriatok je regionálny stupeň, z ktorého postupujú divadelné inscenácie do krajského kola s názvom Detský javiskový sen, ktorý zorganizuje KOS v Nitre 20. a 21. apríla 2017. Celoštátnym stupňom súťaže sú potom podujatia Zlatá Priadka a Divadlo a deti,“ vysvetlila Bartáková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM