Iné športy

Šachisti sa popasovali na turnaji: Zahrali si o pohár primátora mesta

Už 6. ročník kvalitného šachového turnaja usporiadal Nitriansky šachový klub s mestom Nitra. Zúčastnilo sa ho takmer 50 hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Šachisti sa popasovali na turnaji: Zahrali si o pohár primátora mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Nitriansky šachový klub s mestom Nitra pod záštitou primátora mesta Jozefa Dvonča zorganizoval 14. septembra 2013 v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre šachový turnaj O pohár primátora mesta Nitra. Jednalo sa už o 6. ročník tohto podujatia. Hralo sa tempom 2 × 15 minút na partiu, švajčiarskym systémom na 9 kôl. Zúčastnilo sa 47 hráčov hlavne z Nitrianskeho šachového klubu, ale aj z iných klubov a nielen z Nitrianskeho kraja. Po napínavých celodenných bojoch na šachovniciach sa vytvorilo celkové poradie:

  1. Gábor Farkas (Gabčíkovo)
  2. Vladimír Kaliský (Tlmače)
  3. Daniel Odler (AŠK Nitra)
  4. Eduard Hagara (Slovan Bratislava)
  5. Peter Balogh (Gabčíkovo)
  6. Michal Slamena (Hlohovec)

Okrem prvých šiestich miest bol vyhodnotený najlepší senior nad 60 rokov – Michal Novotný (Tlmače), najlepší hráč do ratingu 1800 – Ivan Mráz (Vráble), najlepšia žena – Saška Tomšíková (NŠK Nitra) a najlepší žiak Matej Bátora (NŠK Nitra). V prestávke medzi kolami domáci klub NŠK Nitra odovzdal pamätné plakety svojím hráčom, ktorý sa v tomto roku dožili významných životných jubileí a výrazne sa pričinili o rozvoj nitrianskeho šachu. Ocenenie si prebral dlhoročný nestor pán Dominik Balko a súčasný predseda klubu NŠK Nitra pán Dušan Danko.

Podrobné výsledky turnaja možno nájsť na TOMTO linku.

Autor: František Zelovič

O pohár primátora mesta Nitra
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM