Monika Földešiová Iné športy

Šach: Jedni klesajú, druhí stúpajú

3. liga v šachu družstiev pokračovala svojím tretím kolom. Nitrianske déčko hralo doma proti družstvu Europress Bátorove Kosihy B a céčko vyrazilo na cestu za súperom do Šurian.

V domácom dueli sa očakávalo, že NŠK Nitra D poriadne potrápi dovtedy posledné Bátorove Kosihy a pripíše si ďalšie body k tým, ktoré v prvom kole ukoristila od svojich kolegov z NŠK Nitra C. Opak sa však stal pravdou. Hostia s neuveriteľnou ľahkosťou rozprášili Nitranov 6,5–1,5. Bodovali len Ručkay na prvej šachovnici remízou s Urbánom a na štvrtej šachovnici Geleta víťazstvom nad Szenczim. Ostatní naši Karcol, Eremiáš, Šilík, Bojda, Bystrický a Kobida sa museli len pokloniť umeniu svojich súperov a odišli s prehrami.
Úplne odlišne si počína v súťaži družstvo NŠK Nitra C. Po už spomínanej prehre v derby z úvodného kola sa mu darí a dokumentovalo to aj pomerne hladké víťazstvo 5,5–2,5 na pôde húževnatého ŠO Lokomotíva Šurany B. Hoci priebeh zápasu nebol až taký jednoznačný ako napovedá výsledok. Dlho bol stav len 3,5–2,5 v náš prospech, o ktorý sa pričinili víťazstvami Danko, Balko a Šimončič, remízou Amrich a prehrami Pereszlényi a Jambrich. Veľa času zabralo dohrávanie posledných dvoch partii Čvirik-Páleš a Laho L.-Vencel a mnohokrát to v nich nevyzeralo s nitrianskymi borcami veľmi ružovo. No obaja aj Páleš, aj Vencel ukázali pevnejšie nervy ako ich súperi a to im dopomohlo k individuálnym víťazstvám ako aj k presvedčivej výhre mužstva.

Kompletný výsledkový servis tretej ligy je [link=http://chess-results.com/tnr5720­1.aspx?art=3&rd=3&lan­=1]TU[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM