Monika Földešiová Iné športy

Šach: Céčko zbiera body

Dnes pokračovala tretia liga v šachu družstiev, kedy nitrianske šachové C družstvo cestovalo za súperom do Nových Zámkov.

Chrípková epidémia a skúškové obdobie oklieštili zostavu nitrančanov o dvoch stabilných hráčov Amricha a Karcola. Našťastie Nové Zámky boli oslabené ešte viac a chýbali im až štyria hráči základnej zostavy.
Stretnutie sa vyvíjalo mimoriadne priaznivo pre Nitru. Po chvíli hrania bolo 2:0, keď tretia šachovnica, Balko a štvrtá šachovnica, Jambrich veľmi rýchlo vyhrali. Prvá šachovnica, Páleš, takticky zremizovala a zanedlho vyhrali aj ďalší nitrianski hráči na druhej šachovnici, Pereszlényi a na šiestej šachovnici Hrstka. Tým bolo o výsledku rozhodnuté a ďalšie partie už len určili výšku skóre. NŠK Nitra C napokon zdolala družstvo Bašta Nové Zámky C 6,5:1,5. Týmto výsledkom sa družstvo ujalo vedenia v súťaži tretej ligy.
Žiaľ, na opačnom póle tabuľky sa ocitlo nitrianske Déčko. Na pôde favorizovaného Komárna B nemalo veľa šancí, čo sa aj potvrdilo výsledkom 5,5:2,5 v prospech Komárna.

Výsledky nájdete na [link=http://www­.c7c5.com/lea­gue.php?xid=rou­nd&round=6&le­agueid=3b12010&l­lng=svk]TU[/lin­k] alebo [link=http://chess-results.com/tnr3810­1.aspx?art=3&rd=6&lan­=4&m=-1&wi=1000]TU[/link]

http://chess-results.com/tnr38101.aspx?…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM