Lucia Lauková Kultúra

S fašiangmi bude spojená aj bezplatná prehliadka Nitry: TIETO pamiatky uvidíte

Milovníci histórie sa môžu tešiť na prehliadku viacerých pamiatok Nitry s výkladom sprievodcu. Pozrieť si budete môcť aj krypty či zrekonštruovanú kaplnku na Vŕšku.

Ilustračný obrázok k článku S fašiangmi bude spojená aj bezplatná prehliadka Nitry: TIETO pamiatky uvidíte
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Turistické informačné centrum (TIC) si pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu pripravilo aj tento rok bezplatnú prehliadku Nitry, ktorá bude súčasťou programu nitrianskych fašiangov.

Trasa prehliadky

Bezplatná prehliadka sa bude konať v sobotu 10. februára o 13.00 hodine. Trasa povedie spred Turistického informačného centra Nitra Štefánikova tr.1, pokračovať bude ku kostolu Navštívenia Panny Márie na Farskej ulici, kde budú môcť záujemcovia navštíviť aj krypty pod kostolom. Otvorená bude aj zrekonštruovaná Kaplnka sv. Michala na Vŕšku. V rámci prehliadky sa pôjde aj do Piaristického kostola sv. Ladislava.

Kde sa prihlásiť?

Optimálna kapacita na prehliadku je podľa Turistického informačného centra 50 ľudí. „Už teraz máme nahlásených 38 ľudí,“ informovalo nás 2. februára Turistické informačné centrum v Nitre. Prihlásiť sa je potrebné vopored v TIC Nitra, Štefánikova tr.1, alebo telefonicky na čísle 037/16 186, 7410 906 alebo info@nitra.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM