Monika Földešiová Iné športy

Rytierov čaká veľkonočný turnaj

Hráči Nitry Knights odohrali svoj prvý prípravný zápas proti topoľčianskych kráľom.

Na umelom trávniku FC bol zápas medzi Nitra Knights a Topoľčany Kings akýmsi vyvrcholením zimnej prípravy, počas ktorej prišlo do nitrianskeho tímu niekoľko veľmi talentovaných hráčov. Hralo sa systémom 7on7 s mierne upravenými pravidlami, čo bolo spôsobené kvôli zníženému počtu hráčov ako aj rozlohe ihriska, čo umožňuje aj novovytvoreným družstvám, poprípade tímom s menším počtom hráčov, hrať a zlepšovať sa v americkom futbale (pri klasickom 11 on 11 futbale je potrebné mať aspoň 30 hráčov, pozn. red.). Zápas na pôde pod Zoborom sa skončil v prospech domácich rytierov v pomere 16:14.

Slovenská asociácia amerického futbalu sa preto rozhodla rozdeliť sezónu na 2 časti: 1 – liga 7on 7, ktorá sa bude odohrávať počas jarných mesiacov, 2 – Slovenská liga amerického futbalu, podľa klasických „univerzitných“ pravidiel, hraná na jeseň.

Liga 7on 7 sa bude hrať turnajovou formou, čiže viac zápasov v jeden deň a v jednom meste. A práve Nitra bude hostiť už 22.4.2011 na umelom trávniku FC Nitra hráčov Bratislava Monarchs a Zvolen Patriots. O atmosféru počas zápasov bude postarané – hudba, moderátor, občerstvenie, adrenalín, zábava a možnosť spoznať jeden z najférovejších a pritom aj najtvrdších kolektívnych šport.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM