Rastislav Búgel Iné športy

Rytieri opäť vo finále: V poslednom zápase dokonale odzbrojili Skalicu

Nitrianski Rytieri sa opäť po roku predstavia vo finále najvyššej slovenskej hokejbalovej súťaže. O postupe rozhodli vo štvrtom zápase s tímom zo Skalice.

Ilustračný obrázok k článku Rytieri opäť vo finále: V poslednom zápase dokonale odzbrojili Skalicu
Foto: Rastislav Búgel

Priaznivci nitrianskeho športu majú opäť dôvod na radosť. Nitrianski hokejbalisti z tímu Nitrianski Rytieri opäť po roku dokráčali až do finále a dokázali tak, že aj v tejto sezóne patria medzi slovenskú elitu.

Nitra sa ujala vedenia hneď v úvode zápasu, na ktorý hostia dokázali o pár minút odpovedať. V 11.minúte však prišiel ďalší zásah Nitry, ktorý znamenal vrátenie vedenia (2:1). V prostrednom dejstve sa spustil nitriansky gólostroj. Do skalickej brány postupne putovali tri presné zásahy, pričom hostia dokázali odpovedať jediným gólom, ktorý, ako sa neskôr ukázalo, bol aj zo strany Skalice v tejto sezóne posledný. V závere zápasu Nitra kontrolovala hru a ďalšie dva presné zásahy znamenali, že Nitra sa za stavu 7:2 stala prvým tohtoročným finalistom.

HBK Nitrianski Rytieri Nitra – HBK Hokejmarket Skalica 7:2 (2:1, 3:1, 2:0)

Jozef Ďuris (nitriansky tréner): „Postup do finále je veľmi krásny pocit, je to super! Nadreli sme sa, netreba zabúdať na kvalitu súpera. Skalica hrala túto sériu naozaj výborne, prinútila nás siahnuť až na dno síl. Dnes sme odohrali výborný zápas. Od prvej minúty sme hrali aktívne a chceli sme tú sériu ukončiť. Ten včerajšok nám nevyšiel, no také je play-off. Veľmi sa tešíme z postupu a musíme sa dobre pripraviť na finále. Ja by som ani nepovedal, že je dnešný výsledok pre Skalicu krutý. My sme naozaj využili väčšinu šancí, čo sme mali, preto je ten výsledok taký aký je. Skalica nehrala zle. Možno ten výsledok nezobrazuje priamy priebeh zápasu, ale myslím si, že je zaslúžený. Teraz si hlavne potrebujeme oddýchnuť, dáme si dve tréningové jednotky a uvidíme, či sa v sobotu pôjde na finále, alebo budeme mať voľno."

Čítajte tiež:

Rytieri doma zaváhali: Skalica odvrátila prvý mečbal

Foto: Rastislav Búgel

HBK Nitrianski Rytieri Nitra – HBK Hokejmarket Skalica 7:2 (2:1, 3:1, 2:0)
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM