Lucia Lauková Kultúra

Ručné výrobky a domáce produkty: Blíži sa ďalší ročník susedského trhu

Množstvo zaujímavých produktov a výrobkov opäť ponúkne susedský trh. Podujatie bude sprevádzať aj živá hudba.

Ilustračný obrázok k článku Ručné výrobky a domáce produkty: Blíži sa ďalší ročník susedského trhu
Zdroj: TASR

V poradí 6. ročník podujatia Trafo trh sa bude konať v nedeľu 18. septembra pred nitrianskou Trafačkou. Na komunitnom stretnutí susedov vás čaká trh s ručnými výrobkami a domácimi produktmi, susedský bazár, workshopy či živá hudba.

Susedský trh potrvá od 11.00 do 18.00 hodiny. Počas podujatia si budete môcť vyskúšať točenie a vyrobiť si vlastnú keramiku alebo sa zúčastniť workshopu korálikovania. Pre najmenších je pripravené maľovanie na tvár.

Podujatie bude sprevádzať aj živá hudba. „O 14:00 Rudy a Števo zahrajú a zaspievajú covery, ale i niečo z autorskej tvorby Rudyho. Dvojica hudobníkov je multiinštrumen­tálna, zaznejú gitary, perkusie, chrastitka či hrkalk,“ uviedla Lenka Mareková.

Podľa slov Lenky Marekovej sa v komunite susedov na Párovciach stáva Trafo trh čoraz obľúbenejším, svedčí o tom aj záujem o susedský bazár.„V ponuke budú veci, ktoré už niekto nepotrebuje, ale druhým sa môžu ešte zísť. Bohaté zastúpenie budú mať domáce a poctivé produkty,“ dodala Lenka Mareková.

Ako ďalej hovorí Lenka Mareková v ponuke budú domáce lekváre, sirupy a čerstvá zelenina. Nebudú chýbať včelie produkty, medovina, sviečky z včelieho vosku či výborné pagáče a bratislavské rožky. Na trhu budú vlastnoručne šité blúzky, šaty a košieľky. Na výber bude z pestrej ponuky čajov či čajového príslušenstva.

„Najmenších susedov určite potešia ručne šité hračky alebo háčkovaní mackovia s bezpečnostnými očkami a s antialergickou výplňou. Mamičky si zaiste vyberú niečo z dekorácií do domácnosti či bižutéria,“ informovala Lenka Mareková. Nebude chýbať stánok s pivom. Priestor dostanú aj originálne dizajnové výrobky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM