Lucia Lauková Krimi

Rozruch v atómovej elektrárni: V Mochovciach museli hasiť požiar

Na stavbe 3. bloku v Atómovej elektrárni Mochovce vypukol požiar. Hasiť museli aj prítomní pracovníci.

Ilustračný obrázok k článku Rozruch v atómovej elektrárni: V Mochovciach museli hasiť požiar
Zdroj: TASR

V Atómovej elektrárni Mochovce došlo k požiaru. Potvrdil nám to Miroslav Šarišský, manažér externej komunikácie a udržateľného rozvoja Slovenských elektrární. „Dňa 16. augusta došlo v miestnosti batérií na stavbe 3. bloku MO34 k malému požiaru. Pri udalosti nedošlo k žiadnemu zraneniu pracovníkov, materiálne škody sú obmedzené na zhorené články batérií a zadymenie miestnosti,“ informoval Miroslav Šarišský, manažér externej komunikácie a udržateľného rozvoja Slovenských elektrární.

Podľa vyjadrenia Michala Vargu, hovorcu KR HaZZ pri požiari nezasahovali pracovníci z Hasičského zboru v Nitre. „KR HaZZ v Nitre neeviduje žiaden požiar, ktorý by mal nastať 16. augusta v areáli elektrárni Mochovce, to znamená že Hasičský a záchranný zbor tam ani nezasahoval,“ uviedol Michal Varga, hovorca KR HaZZ v Nitre.

Prečo požiar vznikol Miroslav Šarišský neuviedol. „Požiar okamžite uhasili prítomní pracovníci dodávateľa a privolaní hasiči závodného hasičského útvaru. Príčina udalosti sa určuje,“ povedal Miroslav Šarišský.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM