Lucia Lauková Rôzne

ROZHOVOR s Majsterkou Európy Dominikou Gajdošovou (28) z Nitry: Jej život sú tréningy, ale aj povinnosti mamičky

Živý dôkaz, že keď sa chce a niečo vás baví, všetko je možné. Dokonca mať dcérku a vyhrávať súťaže vo fitness. Na naše otázky odpovedá Dominika Gajdošová.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s Majsterkou Európy Dominikou Gajdošovou (28) z Nitry: Jej život sú tréningy, ale aj povinnosti mamičky
Zdroj: Dominika Gajdošová

Rodená Nitrianka Dominika Gajdošová žije a pôsobí v Nitre v oblasti fitness. Ako nám o sebe prezradila má 28 rokov a je maminou 5 ročnej Lilien. Popri svojich mamičkovských povinnostiach sa však venuje fitnesu a zdravému životnému štýlu.

Kedy ste začali s cvičením?

Športujem v podstate celý život, väčšinou to bolo len rekreačne. Môj život je popri dcérke veľmi aktívny, čo určite potvrdia všetky mamičky.

Kedy ste sa rozhodli skúsiť to súťažne?

Profesionálne a na dráhu bikini fitness som sa rozhodla minulý rok. Moje rozhodnutie bolo na základe pozitívnych ohlasov mojich blízkych a priateľov, tak som si povedala, prečo to neskúsiť a nepritvrdiť v tréningoch ešte viac! Moja prvá súťaž bola minulý rok v máji – Majstrovstvá SK v bikini fitness kde som obsadila 3 miesto. Na súťaž som sa pripravovala necelé 4 mesiace. Prvý moj veľký úspech ma posunul a namotivoval ešte viac a preto som v jesenej časti vystúpila na pódiá znovu.

Aké úspechy ste dosiahli?

Vo Viničnom v Natural Cupe som debutovala a získala prvé miesto, ktoré ma nominovalo na Majstrovstvá Európy v Bologni. Bologna bola pre mňa veľkou výzvou a najmä mojím snom bolo skončiť čo najlepšie, nesklamať mojho trénera Romana Koszoru, ktorý je mojim neskutočným motivátorom a hnacím motorom vpred. Nakoniec sa nám to vytúžené víťazstvo spolu podarilo a moje nadšenie súťažiť a zlepšovať sa každý deň je pre mňa na denno dennom poriadku. Titul z Bologne si veľmi cením, pretože za tým stálo kopec odriekaní a tvrdých tréningov.

Na čo sa pripravujete teraz?

Momentálne po zimnom oddychu sa aktívne pripravujem na jarnú časť sezóny, kde absolvujem niekoľko súťaží, pričom mojou prioritou sú Majstrovstvá SR, ktoré sa uskutočnia 21.5. a ak by sa nám podarilo uspieť, budem nominovaná na Majstrovstvá sveta, ktoré sa konajú v Budapešti 11.6. .Takže moje ciele na túto časť sezóny sú nastavené a samozrejme všetko beriem s najväčšou zodpovednosťou a obrovskou pokorou. Tvrdá strava a tvrdé tréningy sú u mňa namieste.

Aký je váš tréning a názor na doplnky výživy?

Trénujem dva krát denne a prijímam len bielkoviny a tuky, svoju stravu konzultujem so svojím výživovým poradcom. Vačšina ľudí si myslí, že bez doplnkov výživy, akými sú Proteíny, či už živočišne alebo rastlinné, BCAA, kazeíny, spalovače rozneho druhu ako je L-Carnitin, thermoregulace a rozne iné doplnky, že bez nich to nejde. Vyvediem Vás z omylu, vyvážená a zdravá strava je 70% úspechu a ide ruka v ruke so samotným cvičením, ako som spomenula vyššie. Záleží už len na Vás aký progres a hlavne cieľ chcete dosiahnuť so svojim telom. Ja nepreferujem doplnky výživy a to aj v dôsledku vlastných zistení a skúseností na sebe. Presne viem, čo a kedy mám aplikovať a zahrnúť do mojej stravy v súťažnom a mimo súťažnom období.

Čo by ste odporučili ženám, ktoré začínajú s cvičením?

Som názoru že ľudia by mali robiť všetko s mierou a najmä naučiť sa počúvať vlastné telo! Ženy, ktoré sa rozhodnú cvičiť či už aktívnejšie alebo menej, by v prvom rade mali upraviť svoju stravu, ideálne ju prebrať s niekym kto sa v stravovaní vyzná a nasmeruje vás tým správnym smerom. Vaša strava by nemala byť trápením a odriekaním a v neposlednom rade utrpením ako to u niektorých žien aj mužov býva keď sa rozhodnú chudnúť. Práve naopak, mali by ste mať kopec energie a radosti, len vtedy vás to bude baviť a napĺňať, ako mňa. Preto aj ja pri konzultácii so svojimi klientmi zisťujem čo majú radi a čo im naopak vadí a na základe toho sa snažím upraviť stravovací a tréningový plán! Ideálne je cvičiť tri krát v týždni a striedať intenzitu tréningov. Je veľmi ťažké zhodnotiť kto by mal koľko a ako často cvičiť, pretože to záleží od samotného klienta a jeho stanoveného cieľu!

Kde v Nitre najradšej relaxujete?

Nitra je moje mesto, milujem ho, som tu predsa doma. Ťažko povedať ktoré miesto mojim obľúbeným, je ich viac. Rada navštevujem park. Milujem dráhu na korčule, kde behávam a korčuľujem. Keď chcem nabrať nové myšlienky a trošku odísť z tohto ruchu moja cesta smeruje na Zobor či Nitriansky hrad.

Pozrite si súťažné fotografie Dominiky Gajdošovej v priloženej galérii!

ROZHOVOR s Majsterkou Európy Dominikou Gajdošovou (28) z Nitry: Jej život sú tré
5
Galéria
Zdroj: Dominika Gajdošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM