Lucia Lauková Kultúra

Romantika neďaleko Nitry: Raňajky v tráve ponúknu pestrý PROGRAM

Raňajky v tráve budú podávané s bohatým kultúrnym programom. Pozrite sa, čo si pre nás pripravili organizátori tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Romantika neďaleko Nitry: Raňajky v tráve ponúknu pestrý PROGRAM
30
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Okolie Dražovského kostolíka neďaleko Nitry bude opäť po roku patriť obľúbenému pikniku v duchu impresionizmu. Piaty ročník pikniku sa uskutoční v nedeľu 25. júna 2017 v čase od 10.00 do 16.00 hod. pri kostolíku nad Dražovcami. Aj tento rok nás bude piknikom sprevádzať príjemný program.

Výstava inšpirovaná legendou

Chýbať nebude výstava, ktorú tento rok pripravuje mladá fotografka a študentka Vysokej školy výtvarných umení Ester Šabíková. „Inšpiráciou pre výstavu fotografií s názvom „Osvietenie“ je legenda, ktorá je spojená s kostolíkom. Súvisí s opakujúcim sa zjavením Panny Márie držiacej dieťatko. Tú uvidel aj pastier, ktorého do kostolíka priviedla zvláštna hudba. Panna Mária poukázala na zlý stav budovy. Dedinčania si vtedy uvedomili, že kostolík nechali schátrať. Okamžite začali s opravami a odvtedy sa oň pravidelne starajú,“ prezrádzajú organizátori.

Hudba a divadlo

Tešiť sa môžete aj na hudobné zážitky. O výbornú atmosféru sa postará sláčikové kvarteto Samuela Mikláša, ktoré sa bude striedať s Duom Barbora Kolářová (flauta) a Štefan Haládik (gitara). Neskôr poteší návštevníkov hudba skupiny Milan Veróny & Band.

Uvidíme aj bábkové divadlo ako za starých čias, ktoré nám priblíži nám nitriansky bábkoherec Ivan Gontko, ktorý sa rozhodol oživiť tradíciu kočovných ľudových bábkarov.

Cyklojazda do Dražoviec

Deti čakajú tvorivé aktivity Ateliéru Michael. Pozrieť si budete môcť aj fotografie z doterajších ročníkov pikniku ako aj tie, ktorých objektom je samotný kostolík. „Po určitom čase je opäť pripravená špeciálna cyklojazda z Nitry do Dražoviec na piknik a to v spolupráci s iniciatívou Rozbicyklujme Nitru. Jej začiatok je v nedeľu o 9:30 od Divadla A. Bagara,“ uvádzajú organizátori.

Čo v prípade zlého počasia?

„Ak bude pršať, zmení sa piknik na promenádu do kostolíka s dáždnikom, kde sa budú konať výstava E. Šabíkovej a hudobné vystúpenia. Pokúsme sa užiť si spoločné stretnutia s priateľmi a známymi, aj náhodnými, a zažiť i v takom prípade príjemný a neopakovateľný deň,“ povedala hlavná organizátorka Emília Domanová.

Fotografie z predchádzajúceho ročníka si môžete pozrieť v priloženej galérii!

FOTO: 4. ročník pikniku "Raňajky v tráve"
30
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Radovan Baláž
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM