Lucia Lauková Kultúra

Romantika ako vyšitá: Filmová noc a nebeské divadlo na Nitrianskom hrade

K filmovému premietaniu na Nitrianskom hrade sa pridá aj nebeské divadlo. Romantickú noc pod hviezdami bude dokonale dopĺňať padajúci meteorický roj Perzeíd.

Ilustračný obrázok k článku Romantika ako vyšitá: Filmová noc a nebeské divadlo na Nitrianskom hrade
Zdroj: Jaro Karak

Pred nami je chladná, ale zato jasná noc, ako stvorená na pozorovanie oblohy. Piatkové premietanie filmu na Nitrianskom hrade bude preto spojené s pozorovaním meteorického roju Perzeíd. Informoval o tom Nitriansky hrad na svojom FB profile.„Premi­etanie sa mení na Čajovú párty pod Perzeídmi,“ píše sa na FB profile Nitrianskeho hradu.

V piatok 12. augusta o 21.00 hodine sa bude v Gotickej priekope premietať film Na východ od raja. Zároveň sa nad našimi hlavami bude odohrávať krásne nebeské divadlo. „Meteorický roj Perzeíd, ktorý nám v dnešnú jasnú noc bude padať nad hlavami, bude iste najkrajšie pozorovateľný z hradnej veže. Film Na východ od raja je k tomu všetkému čerešničkou na torte,“ uvádza sa na FB profile Nitrianskeho hradu.

Organizátori pritom rátajú aj s chladnejším počasím. Bojovať proti nemu sa rozhodli podávaním teplého čaju. „Keďže má byť chladnejšie, k filmu sme pre vás pripravili teplý čajík,“ uvádzajú organizátori.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM