Rastislav Búgel Hokej

Rola favorita splnená: Nitra rozdrvila Martin a je v semifinále!

Po roku je to tu opäť. Nitra vyhrala v piatom zápase nad Martinom a postúpila do semifinále.

Ilustračný obrázok k článku Rola favorita splnená: Nitra rozdrvila Martin a je v semifinále!
Foto: Rastislav Búgel

Hokejisti HK Nitra sa stali prvými semifinalistami play off Tipsport extraligy 2014/2015. V piatom štvrťfinálovom dueli deklasovali doma MHC Mountfield Martin 5:0 a v celej sérii triumfovali 4:1. Na štart semifinálových bojov si budú musieť počkať minimálne do 16. marca, pre Martin sa sezóna skončila.

Zverenci trénera Jaroslava Töröka v nej splnili základný cieľ, ktorým bol postup do play off. V úvodných dvoch štrvťfinálových dueloch ich však po katastrofálnych výkonoch v obrane Nitra „zmietla“ z ľadu výsledkami 9:2 a 6:2. Hoci sa v treťom dueli v Turci vrátili do série triumfom 4:1, o deň neskôr dostali debakel 0:7 a po ďalšom v pomere 0:5 skončili svoje účinkovanie v prebiehajúcom ročníku.

Nitra sa do semifinále prebojovala piatykrát v histórii najvyššej domácej súťaže, zároveň tretí raz sebou. Predtým sa jej to podarilo ešte v sezónach 2005/2006 a 2009/2010. Po 2. mieste v základnej časti prebiehajúceho ročníka prešla cez Martin do semifinále bez väčších ťažkostí, keď štyri z piatich zápasov vyhrala jednoznačným spôsobom s finálnym skóre 28:8.

HK Nitra – MHC Mountfield Martin 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Podarilo sa nám rozhodnúť duel rýchlymi gólmi. Psychika súpera bola veľmi nalomená a náš prístup rozhodol o tom, že sme zvládli aj celú sériu. Mal som obavu len z toho, aby naši hráči nepodcenili mená v kádri súpera. Mohli sme mať veľké problémy, ale prvé dva duely nám nadmieru vyšli, a to bol základ pre triumf v celej sérii.“

Jaroslav Török, tréner Martina: „Rozhodujúcim momentom bol druhý gól v našej sieti, keď sme inkasovali počas presilovky. Na začiatku tretej tretiny nám súper odskočil na 4:0 a pre nás bolo veľmi ťažké vrátiť sa späť do zápasu. Mrzí nás, že sme Nitru v sérii potrápili len v jednom zápase. Osobne si myslím, že sme jej neboli až takým dôstojným súperom. Chcel by som sa poďakovať hráčom aj celému realizačnému tímu za predvedenú sezónu. Siedme miesto je maximum, čo sme mohli s týmto tímom získať.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - MHC Mountfield Martin 5:0
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM