Monika Földešiová Iné športy

Reprezentanti v piesku

Slovenská mužská volejbalová reprezentácia odštartovala včera popoludní v Nitre prípravu na ďalší vrchol roka - septembrové ME v Česku a Rakúsku. Dnes využili príjemné počasie a prišli aj na nitriansku pláž na Sihoti.

Na úvodný zraz do Nitry nominoval tréner 16 hráčov, sú medzi nimi aj skúsený blokár Richard Nemec a nahrávač Branislav Skladaný. Dnes sa zverenci talianskeho trénera Emanuele Zaniniho pripravovali na beachvolejbalových kurtoch v Nitre, vrátiť by sa mali opäť v nedeľu dopoludnia.

V príprave na európsky šampionát, kde nebudú Slováci chýbať tretíkrát po sebe, odohrajú turnaj v Slovinsku (25.-27. 8.) za účasti domácej reprezentácie, Fínska a Iránu a potom sa predstavia v Leviciach a v Nitre v dvoch prípravných zápasoch s Iránom (2. a 3. septembra). Na majstrovstvách Európy sa Slováci predstavia v mimoriadne náročnej D-skupine, ktorá sa odohrá v pražskej O2 Aréne. Súpermi zverencov trénera Zaniniho budú postupne od 10. do 12. septembra Bulhari, Nemci a Poliaci. Všetci traja sú účastníkmi posledných majstrovstiev sveta v Taliansku a pôsobia aj vo Svetovej lige. Do ďalších bojov ME postúpia prví traja, posledný tím na turnaji končí.

16-členná nominácia na prípravu pred ME: Nahrávači: Michal Masný (Bydgoszcz, Poľ.), Juraj Zaťko (Friedrichshafen, Nem.), Branislav Skladaný (Unterhaching, Nem.) Smečiari: Lukáš Diviš st. (Novosibirsk, Rus.), Martin Sopko st. (Al Nasr Dubaj, SAE), Štefan Chrtiansky (Innsbruck, Rak.), Róbert Hupka (Unterhaching/Nem­.), Marek Mikula (DHL Ostrava, ČR) Blokári: Tomáš Kmeť (SCC Berlín, Nem.), Emanuel Kohút (Sisley Belluno, Tal.), Richard Nemec (Volley Team Bratislava), Tibor Filo (Rottenburg, Nem.) **Univerzálni hráči: Martin Nemec (Incheon, Kór.), Milan Bencz (Roma Volley, Tal.), Peter Michalovič (DHL Ostrava, ČR) **Libero: Roman Ondrušek (Chaumont, Fr.)

www.svf.sk foto: Ondrej Bobek

muzi volejbal
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM