Rastislav Búgel Futbal

Reprezentačný návrat po vyradení: Najcennejší dres si oblečie aj Miroslav Stoch!

Téma Miroslav Stoch vo veľkom rezonovala na pondelňajšom zraze slovenskej futbalovej reprezentácie v Senci.

Ilustračný obrázok k článku Reprezentačný návrat po vyradení: Najcennejší dres si oblečie aj Miroslav Stoch!
Zdroj: TASR

Sám hráč síce medzi spoluhráčmi pri Seneckých jazerách nechýbal, no na stretnutie reprezentantov s médiami neprišiel. O jeho návrate do mužstva Jána Kozáka tak prehovoril sám kouč národného tímu a jeho asistent Štefan Tarkovič, ktorý sa s krídelníkom PAOK Solún osobne stretol ešte pred zápasmi kvalifikácie MS 2014 s Bosnou a Hercegovinou.

Návrat po disciplinárnom vyradení

Stoch sa do najcennejšieho dresu vracia po disciplinárnom vyradení. „Nikdy som nepochyboval o hráčskych kvalitách Miňa Stocha. Udiali sa nejaké veci, ktoré bolo potrebné poriešiť. Kolega (Štefan Tarkovič-pozn.) za ním vycestoval do Grécka, stretol sa s ním osobne, aj s trénerom a športovým riaditeľom. Čiže ja mám z toho výstup taký, že on chce reprezentovať, klub má záujem, aby bol reprezentant a ja tiež. Výsledok toho je, že prišiel späť, patrí sem a verím tomu, že prístupom a výkonom prispeje k silnejšej a lepšej ofenzíve mužstva. V jeho veku má každý človek právo uletieť, ale musí si uvedomiť, že je vzorom pre mladých. Aj on dospieva, starne, verím, že časom bude po tejto stránke v poriadku. Po futbalovej stránke je v poriadku,“ povedal na margo bývalého hráča Chelsea Londýn, Twente Enschede a Fenerbahce Istanbul Kozák.

Neriešili minulosť

„Doplním trénera. Aj na základe toho, čo sa všetko udialo, my sme záujem o to, aby sa Miňo vrátil do reprezentácie, mali. Dôležitá bola reakcia hráča a jeho postoj k veci. Ak to poviem voľnejšie, už sme vôbec neriešili minulosť. Riešil som s ním budúcnosť. Toto je krok, ktorý Miňo môže urobiť vo svoj prospech, aj celej reprezentácie. Myslím, že sem výkonnostne patrí, on ale musí odrezať minulosť, ktorá bola za ním a ukázať, že to, že zmenil klub, a to, že zmenil prístup k životu, musí odprezentovať na ihrisku. To je najdôležitejšie,“ doplnil Tarkovič.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM