Rastislav Búgel Iné športy Iné športy

Renesancia volejbalu v Nitre: Prichádza nový názov a najvyššie ambície!

Nitriansky mužský volejbalový klub VK Ekonóm SPU Nitra prešiel zmenou názvu. Vynovený káder chce bojovať o najvyššie priečky už v tejto sezóne.

Ilustračný obrázok k článku Renesancia volejbalu v Nitre: Prichádza nový názov a najvyššie ambície!
Foto: Rastislav Búgel

Všetci, čo poznali nitriansky mužský volejbal, by si mali zapamätať nový názov. VK Ekonóm SPU Nitra sa totiž mení na VK Bystrina SPU Nitra. „Klub zmenil majiteľov, má novú filozofiu, ktorou je okrem podpory extralgy aj rozvoj mládežníckej základne, a tým stúpli aj naše ambície,“ prezradil prezident VK Bystrina SPU Nitra Róbert Pullman. Ciele nitrianskeho tímu vôbec nie sú skromné. Z bojov o záchranu v posledných ročníkoch sa vykľul bod najvyšší – zisk titulu. Ako prezradili predstavitelia klubu na tlačovej besede, už v aktuálnej sezóne pomýšľajú na zisk jedného z cenných kovov, v ďalších ročníkoch pripúšťajú už len titul.

„Od mužstva sa čakajú čo najlepšie výkony. Ako minimum sme si stanovili štvrté miesto v extralige. Keďže šport je nevyspytateľný a môžu nastať rôzne zranenia. Je to prvý rok, čo budeme hrať o vyššie méty a k tomu zodpovedá vynaložená príprava, energia, úsilie, aj výkony,“ povedal hlavný tréner Nitry Marek Kardoš.

Tím postupne naberá hernú pohodu, svedčia o tom aj doterajšie výsledky. Ako prezradili na tlačovej besede predstavitelia nitrianskeho extraligistu, náladu by nemal pokaziť ani rozpočet, ktorý je na slovenské pomery štandardný a vyrovnaný. Finančné problémy by tak nastať nemali.

So zvyšujúcou sa úrovňou nitrianskeho mužského volejbalu dúfajú aj v prílev fanúšikov. „Určite chceme zvýšiť divácky záujem. Nitra hrávala v menšej hale, aktuálne sme v jednej z najkrajších hál (pozn. Mestská športová hala) a chceli by sme ju naplniť ako voľakedy basketbalisti,“ povedal Kardoš.

K vytúženému zisku medaily musia v prvom rade prispieť hráči. Ako povedali predstavitelia klubu, na Slovensku máme problém hlavne s nedostatkom kvalitných volejbalistov. „Zatiaľ sme spokojní zhruba na 90 percent, zvyšných desať percent – to je doplnenie kádra do konca kalendárneho roka. Dúfame, že sa to podarí. Už máme nejaké mená vytipované, len čakáme na odsúhlasenie a doladenie detailov,“ uzavrel Kardoš, tréner Nitry.

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: Nový názov a vysoké ciele
11
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM