Lucia Lauková Správy

Rektor sýrskej univerzity navštívil SPU v Nitre: Zaujímala ho spolupráca

SPU v Nitre má zaujímavé vyhliadky na ďalšiu spoluprácu. Tentokrát so sýrskou univerzitou.

Ilustračný obrázok k článku Rektor sýrskej univerzity navštívil SPU v Nitre: Zaujímala ho spolupráca
Zdroj: TASR

Sýrska Tishreen University v Latakii má záujem o spoluprácu so Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou (SPU) v Nitre. Jej rektor Hani Chaaban sa v pondelok 12. marca stretol s predstaviteľmi SPU a zaujímal sa o možnosti spoločného výskumu a výmenných pobytov študentov a pedagógov.

Spolupráca s nitrianskou univerzitou

Sýrska univerzita má v súčasnosti 17 fakúlt, na ktorých študuje 70 000 študentov. „Radi by nadviazali na predchádzajúcu spoluprácu SPU so sýrskymi inštitúciami pri výskume oblastí suchých pôd a zároveň rozvinuli nové vzťahy na úrovni fakúlt,“ informovalo vedenie SPU.

Pripravia memorandum

Podľa rektora Petra Bielika SPU už so sýrskymi vzdelávacími a vedeckovýskumnými inštitúciami spolupracuje. „Okrem iného s Arabským centrom pre štúdium aridných zón a suchých pôd so sídlom v Damasku či Ligou arabských štátov, ktorá zahŕňa spoločný výskum zameraný na aridné pôdy, chov arabských plnokrvníkov, využívanie závlah a iné témy,“ uviedol Bielik. Ako doplnil, po návšteve sýrskej delegácie v Nitre bude nasledovať príprava memoranda o spolupráci.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM