Rastislav Búgel Samospráva

Rekonštruujú niekdajšiu materskú školu: Vzniknú tu tri nové triedy

Nitrianska radnica už začala s rekonštrukciou budovy bývalej materskej školy na ulici Ľudovíta Okánika. V objekte donedávna sídlila Jednota dôchodcov Slovenska a niektoré súkromné prevádzky.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštruujú niekdajšiu materskú školu: Vzniknú tu tri nové triedy
Zdroj: TASR

Pre nedostatok kapacít v mestských materských školách sa však pred časom mestskí poslanci rozhodli, že budova sa opraví a zriadi sa v nej opäť škôlka.

Stavebné práce sa tu začali pred niekoľkými dňami, ukončené by mali byť tak, aby sa mohla prevádzka MŠ spustiť už na začiatku nového školského roka. Mesto na opravu budovy vyčlenilo zo svojho rozpočtu 180 000 eur. „Tieto budú použité na výmenu zdravotechniky, inžinierskych sietí, prestavbu sociálnych zariadení, na kanalizačnú prípojku, úpravu dispozície priestorov, opravy podláh a úpravy povrchov,“ vysvetlil pred časom nitriansky viceprimátor Štefan Štefek.

V zrekonštruovanej MŠ Ľudovíta Okánika vzniknú tri nové triedy, vďaka ktorým sa zvýši kapacita mestských škôlok. Tá je už niekoľko rokov nedostatočná. Tento rok z celkového počtu 915 žiadostí o umiestnenie do niektorej z nitrianskych MŠ nebolo prijatých 193 detí. Radnica sa preto snaží tento problém riešiť zriaďovaním nových tried. Dve boli vytvorené ešte vlani v MŠ Piaristická a jedna v MŠ Mostná. Po ukončení rekonštrukcie k týmto triedam pribudnú na MŠ Ľudovíta Okánika ďalšie tri triedy s celkovou kapacitou približne 60 miest.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM