Rastislav Búgel Samospráva

Rekonštrukcia zimného štadióna sa môže zabrzdiť: Dôvodom sú verejné obstarávania

Opravu nitrianskeho zimného štadióna, na ktorú mesto získalo polmiliónovú dotáciu od predsedu vlády, môžu zabrzdiť verejné obstarávania.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia zimného štadióna sa môže zabrzdiť: Dôvodom sú verejné obstarávania
Foto: Rastislav Búgel

Tie musí mesto podľa zmluvy o udelení dotácie vykonať prakticky pri všetkých nákupoch tovarov a prác, ktoré budú na oprave štadióna vykonané. „Ide o verejné obstaranie na dodanie opláštenia celého štadióna, opravu komunikačných chodieb. Verejné obstaranie musí byť aj na mantinely a plexisklo. To znamená, že musíme v podstate celý balík vysúťažiť,“ vysvetlil nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Ako pripomenul, radnica musí dotáciu v hodnote 500 000 eur zúčtovať do 30. júna 2015. Kvôli verejným obstarávaniam sa však mnohé z naplánovaných prác nestihnú do tohto termínu zrealizovať. „Sú teda veci, ktoré jednoducho nestihneme urobiť. Preto aj zrejme budeme riešiť opravu detských šatní cez mestskú spoločnosť Službyt a nie z dotácie. Z tej by sa potom vykonali protipožiarne opatrenia, ktoré máme trvale vytýkané zo strany hasičského a záchranného zboru,“ skonštatoval Dvonč.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM