Správy

Rekonštrukcia za takmer 400-tisíc eur: Čermánsky futbalový klub má vynovené priestory

V starej budove ešte nedávno opadávala omietka. Mesto odovzdalo zrekonštruované priestory do užívania.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia za takmer 400-tisíc eur: Čermánsky futbalový klub má vynovené priestory
7
Galéria
Zdroj: Roman Oravec

Mesto Nitra odovzdalo zrekonštruovanú budovu šatní Čermánskeho futbalového klubu (ČFK) do opätovného užívania športovcom. Odovzdaniu predchádzala sedem mesiacov trvajúca rekonštrukcia za vyše 379-tisíc eur. Budova vznikala medzi rokmi 1970 – 1973 svojpomocne.

Čo všetko sa zmenilo?

Ako informovalo mesto, 214 344 eur získalo z Fondu na podporu športu, zvyšné financie poskytlo z vlastného rozpočtu. Podľa radnice boli práce zamerané hlavne na obnovu a modernizáciu vnútorných priestorov, výmenu okien a zateplenie celého objektu.

Vytvorili sa nové šatne, sprchy a toalety, ktoré boli prispôsobené aj pre imobilných športovcov.

„Rekonštrukcia zahŕňala aj nové rozvody elektriky, bleskozvodu, rozvody vody a kanalizácie, nové rozvody kúrenia a radiátory. V rámci rekonštrukcie boli vymenené okná, zateplili sa obvodové múry a strecha. Cez strop až nad strechu sú vyvedené dve chráničky ako príprava pre budúce možné osadenie fotovoltiky na strechu tejto budovy,“ informoval nás hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Opravená bola aj splašková a dažďová kanalizácia. Pribudli aj dva nové kotle ústredného kúrenia.

„Ak chceme, aby naši obyvatelia a hlavne naše deti športovali, musíme im vytvárať kvalitné športové zázemie. Som preto rád, že sa nám podarilo vynoviť túto budovu, ktorú po pár mesiacoch opäť odovzdávame do rúk Čermánskeho futbalového klubu, do rúk športovcom. Športoviská v našom meste si zaslúžia reštart, a ja som naozaj rád, že nám sa ich darí postupne obnovovať – či už je to tenisová hala na Chrenovej, zápasnícka hala v Starom meste alebo teraz najnovšie budova pre futbalový klub na Čermáni,“ povedal primátor Marek Hattas.

Padajúca omietka

Prezident ČFK Henrich Benčík povedal, že keď sa pred rokom a pol začala rekonštrukcia budovy riešiť, veľa ľudí klubu hovorilo, že s obnovou budovy nemajú šancu. „V tom čase chodili deti po chodbe a padala na ne omietka, človek sa bál, aby sa nechytili elektriky. Napriek posledným dvom veľmi ťažkým rokom sa ale podarilo budovu opraviť a ja verím, že deti z celej Nitry tak budú mať možnosť využívať nové kabíny,“ dodal Benčík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Vynovená budova ČFK v Nitre
7
Galéria
Zdroj: Roman Oravec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM