Lucia Lauková Správy

Rekonštrukcia Univerzitného mosta: Vyhodnocujú ponuky verejného obstarávania

Dlho očakávaná rekonštrukcia Univerzitného mosta v Nitre by sa mala začať tento rok. Čaká sa na výsledky verejnej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Univerzitného mosta: Vyhodnocujú ponuky verejného obstarávania
Zdroj: Dnes24.sk

Otázku, kedy sa Univerzitný most v Nitre dočká rekonštrukcie, si kladú najmä vodiči, ktorí sa týmto úsekom dennodenne presúvajú. Vlani v októbri hovoril generálny riaditeľ Slovenskej správy ciest (SSC), Roman Žembera, že práce na moste by sa mali začať na jar 2018. "Veríme, že nebude problém aby sme na budúci rok na jar začali tento most realizovať a do jesene ho spravili,“ povedal v októbri 2017, Roman Žembera, generálny riaditeľ SSC.

Uchádzač podal námietku

Zdá sa však, že bez problémov to celkom nepôjde. Ako nás informovala hovorkyňa SSC, Lucia Karelová, proces verejného obstarávania na rekonštrukciu mostov v Nitrianskom a Trnavskom kraji je v štádiu vyhodnotenia ponúk. Jeden z uchádzačov však podal námietku. „Nakoľko podal 1 z uchádzačov námietku, verejný obstarávateľ predĺžil lehotu viazanosti ponúk do 30. apríla 2018. V najbližších dňoch bude zo strany Úradu pre verejné obstarávanie začaté konanie o preskúmaní úkonov,“ dodala hovorkyňa SSC, Lucia Karelová. Otázne je ako dlho proces zo strany Úradu pre verejné obstarávanie potrvá.

Čakajú aj ďalšie mosty

Nejde však len o nitriansky most. Do jednej súťaže, za vyše 12 miliónov eur, spadá modernizácia a rekonštrukcia ďalších 4 mostov a ciest I. triedy. Ide o most na ceste I/51 v Holíči, most na ceste I/75 v Slatine, Levický most na ceste I/51 a most na ceste I/75 v Nových Zámkoch.

Prvú súťaž bojkotovali

Súťaž už raz bola vyhlásená, no nebola úspešná. „Jednoducho súťaž bola bojkotovaná a nemohla byť vyhodnotená. Následne prišlo zimné obdobie a súťaž sa zrušila a celé sa to posunulo do nového obdobia Operačného programu integrovaná infraštruktúra, v ktorom sme znova vysúťažili tento most,“ vysvetľoval ešte vlani v októbri, Roman Žembera.

Oprava mosta by mala stáť zhruba 800 až 900-tisíc eur. Most by sa podľa generálneho riaditeľa Romana Žemberu, mal opravovať po poloviciach, teda doprava by bola pustená iba v jednom smere. Predpokladá, že asi dva týždne bude most uzavretý úplne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM