Lucia Lauková Správy Samospráva

Rekonštrukcia štadióna FC Nitra: S prestavbou by mesto chcelo začať tento rok

Štát schválil na projekt rekonštrukcie a modernizácie futbalového štadióna v Nitre sumu 2,4 milióna eur. V súčasnosti ešte stále prebieha súťaž na zhotoviteľa.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia štadióna FC Nitra: S prestavbou by mesto chcelo začať tento rok
Zdroj: uvo.gov.sk

Spoločnosť Nitrianska investičná si zoberie úver na projekt modernizácia a rekonštrukcia futbalového štadióna v Nitre. Rozhodnutie o vzatí úveru podlieha schváleniu zastupiteľstva. Poslanci tento návrh odsúhlasili na svojom utorňajšom zasadnutí.

Úver na rekonštrukciu

Ako povedal primátor Jozef Dvonč, majetok štadióna prešiel zo správy Službytu do správy Nitrianskej investičnej. „Nitrianska investičná zabezpečuje stavebné povolenie, bude zabezpečovať výstavbu, si zobrala aj úver,“ uviedol Jozef Dvonč, primátor Nitry. „My máme na starosti to ostatné, teda vybavenia tribún, mládežnícke šatne, osvetlenie, kamerový systém, čo musí spĺňať charakter toho štadióna, kategórie 3 UEFA. V tomto prípade by sa malo jednať o štadión pre 8500 až 9-tisíc divákov,“ uviedol Jozef Dvonč.

Výroba tribún

Súbežne so súťažou na zhotoviteľa prebieha výroba tribún, ktorých súťaž zabezpečil SFZ. „Výrobcom tribún je spoločnosť SEDA Sport, ktorá je v zmluvnom vzťahu so SFZ. Výrobu tribún financuje SFZ. Vyrobené tribúny uskladní výrobca bezodplatne do okamihu osadenia a namontovania. Rekonštrukciu má mesto záujem realizovať v II. polroku 2017 s vysúťaženým zhotoviteľom,“ povedal prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak.

Dokončenie štadióna

Na otázku kedy by sme sa mohli dočkať zmodernizovaného futbalového štadióna v Nitre sme nedostali jednoznačnú odpoveď. „Záleží to od toho, kto bude v konečnom dôsledku zhotoviteľ. Osobne poviem, že by som bol najradšej keby sa nám to podarilo ešte v tomto roku. Postavenie tribún, trávnika a dokončovacie práce by sa mali dať stihnúť za 5 – 6 mesiacov. Teda, keby sme začali v marci, v apríli v októbri by sme už možno išli na nejaký slušný zápas,“ dodal primátor, Jozef Dvonč.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM