Rastislav Búgel Samospráva

Rekonštrukcia na Základnej škole kráľa Svätopluka: Práce už finišujú

Vo vynovených pavilónoch a triedach začnú 2. septembra nový školský rok žiaci Základnej Školy (ZŠ) kráľa Svätopluka v Nitre. V priebehu prázdnin sa tu začala rozsiahla rekonštrukcia. Ako uviedla riaditeľka školy Alexandra Ďurišová, väčšina stavebných prác končí v týchto dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia na Základnej škole kráľa Svätopluka: Práce už finišujú
Zdroj: TASR

„Na škole ešte stále prebiehajú stavebné práce na základe projektu nášho zriaďovateľa, ktorým je mesto Nitra. Ide o veľký projekt, do ktorého spadá nielen obnova opláštenia a zateplenie všetkých štyroch budov, ale aj výmena okien v telocvični a v jedálni a tak isto oprava striech a regulácia kúrenia. Okrem samotnej opravy budov je cieľom projektu aj šetrenie energiami,“ vysvetlila Ďurišová.

Okrem stavebných prác prebiehajú aj úpravy a maľovky vnútorných priestorov, na ktoré škola získala peniaze z ministerstva školstva. Podľa riaditeľky školy majú byť všetky činnosti v interiéri budov dokončené do 1. septembra. „Takže nám to nijako neovplyvní začiatok školského roka. Rekonštrukcie sú už skoro v závere. Jediné, čo nám zostáva, je dokončenie maľovky a fasády školskej jedálne. Dokončuje sa tiež fasáda na pavilóne B. Potom zostane už len telocvičňa, ktorá bude dokončená v priebehu septembra. To znamená, že prvý mesiac školského roku budú mať deti telesnú výchovu vonku, čo by vzhľadom na charakter počasia nemal byť problém,“ dodala Ďurišová.

ZŠ kráľa Svätopluka v mestskej časti Zobor rekonštruuje nitrianska radnica z takzvaného energetického úveru, ktorý je určený na znižovanie energetickej náročnosti mestských budov. Sumu tri milióny eur mesto využije na opravu viacerých objektov. Momentálne už prebiehajú investičné akcie aj na ZŠ Škultétyho, na objekte Materskej školy Nedbalova, v Dome opatrovateľskej služby Janka Kráľa a na bytovom dome Olympia.

Rekonštrukcia na Základnej škole kráľa Svätopluka: Práce už finišujú
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM