Lucia Lauková Kultúra

Rekonštrukcia historických bojov v Nitre: Po prvýkrát v bojovej ukážke aj sovietsky vojnový tank!

Aj tento rok sa pred zrakmi Nitranov odohrajú ukážky historických bojov z obdobia 2. svetovej vojny. Fanúšikov vojnovej techniky čaká premiéra sovietskeho tanku.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia historických bojov v Nitre: Po prvýkrát v bojovej ukážke aj sovietsky vojnový tank!
Foto: Rastislav Búgel

Areál Slovenského poľnohospodárskeho múzea v Nitre, bude aj tento rok priestorom, kde sa budú odohrávať ukážky historických bojov. Ako informujú organizátori na facebookovom profile udalosti, ukážky historických bojov z 2. svetovej vojny sa budú konať 21. mája.„Obdobie jarných oslobodzovacích bojov západného Slovenska v roku 1945 si pripomenieme bojovou ukážkou, životom v dobových táboroch a sprievodným programom,“ informujú organizátori.

Premiéra sovietskeho tanku T-34

Ako ďalej uvádzajú organizátori tento rok sa bude naozaj načo pozerať. Dokonca pripravili aj jednu premiéru. „Uvidíte dynamickú ukážku Československej ľudovej armády, ukážku bojov z druhej svetovej vojny, historické vozidlá a to najhlavnejšie vlak, ktorý zabezpečuje Nitrianska poľná železnica a premiéru sovietskeho tanku T-34,“ uvádzajú organizátori.

Program na celý deň

Od 10.00 do 13.00 hodiny sa môžete tešiť na prehliadku historickej výstroje, výzbroje a vojnovej techniky, ukážky života vojakov v dobových táboroch. Na tomto podujatí nebude chýbať zraz veteránov či jazdy parným vlakom. Počas dopoludnia môžete absolvovať aj prehliadku Slovenského poľnohospodárskeho múzea. Od 13.00 hodiny bude svoje špeciality prezentovať nový lokálny pivovar HopGrup.

V poobedňajších hodinách od 13.00 do 15.00 hodiny bude pokračovať program dynamickou bojovou ukážkou jednotky ČSĽA a ukážkami historických bojov z obdobia 2. svetovej vojny. Hlavná ukážka historických bojov je v programe o 14.00 hodine. Cena vstupného pre dospelých je 3 eurá a pre deti od troch rokov 1,50 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM