Rastislav Búgel Krimi

Reflexné prvky na oblečení: Policajti si posvietia na chodcov!

Policajná akcia zameraná na nové povinnosti chodcov sa nevyhne ani Nitre. Policajti budú kontrolovať reflexné prvky na oblečení.

Ilustračný obrázok k článku Reflexné prvky na oblečení: Policajti si posvietia na chodcov!
Zdroj: Policajný zbor SR

„V piatok 10.januára 2014 okolo piatej hodiny v podvečer došlo medzi obcami Čechynce a Golianovo v nitrianskom okrese k tragickej dopravnej nehode,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 21-ročný vodič Fiatu Ducato sa pravdepodobne plne nevenoval šoférovaniu a nesledoval situáciu v cestnej premávke. Následne zachytil chodca tlačiaceho ručný vozík. Chodec zrážku s vozidlom neprežil. „Paradoxne reflexnú pásku, ktorá mu možno mohla zachrániť život mal vo vrecku kabáta,“ informuje Čuháková.

Budú ich kontrolovať

Aj napriek mediálnej kampani zameranej na novelu zákona o používaní reflexných prvkov chodcami za zníženej viditeľnosti, nie je n neoznačený chodec popri našich cestách žiadnou výnimkou. Nitrianski policajti sa preto aj 15.1.2014 zamerajú práve na tých nejbezbrannejších účastníkov cestnej premávky. „Vrámci preventívno -bezpečnostnej akcie konanej v meste Nitra a v okolitých obciach sa zameriame na dodržovanie povinností nemotorových účastníkov cestnej premávky s dôrazom na používanie reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami,“ informuje hovorkyňa Čuháková.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM