Rastislav Búgel Rôzne

Rebríčky top škôl na Slovensku: Ktoré nitrianske školy sa umiestnili najvyššie?

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. Ktoré školy sú spomedzi všetkých hodnotené ako najlepšie a na akých priečkach sa umiestnili naj zástupcovia z Nitry?

Ilustračný obrázok k článku Rebríčky top škôl na Slovensku: Ktoré nitrianske školy sa umiestnili najvyššie?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

„Údaje na Portáli o základných a stredných školách sme aktuálne doplnili o čerstvé výsledky Testovania 9 a externej časti maturít za školský rok 2014/15. Vďaka doplneniu týchto údajov školy zároveň získali aj svoje predbežné hodnotenie za rok 2015,“ informoval Matej Tunega, ktorý spolupracuje s inštitútom INEKO.

Upozorňuje, že hodnotenie výsledkov žiakov nezohľadňuje rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces a nemeria ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom, a preto komplexne nevypovedá o kvalite školy.

Naj školy na Slovensku podľa INEKA

A teraz už k samotným rebríčkom. Medzi základným školami obsadila na celoslovenskej úrovni najvyššiu priečku škola na Krosnianskej 4 v Košiciach. V prípade stredných odborných škôl (SOŠ) patrí prvé miesto SPŠ elektrotechnickej na Plzenskej v Prešove. Čo sa týka gymnázií, doterajšiu vedúcu pozíciu opätovne potvrdilo Gymnázium na Poštovej v Košiciach.

My sme sa ďalej zamerali na nitrianskych zástupcov a hľadali ich v rámci celoslovenského rebríčka. Nitra tam svieti v hneď niekoľkých kategóriách. Iba niektorým sa však podarilo prepracovať až do top 30.

Naj nitrianske školy podľa INEKA

Medzi gymnáziami sa najviac darilo tomu na Párovskej ulici. V celoslovenskom rebríčku skončilo na 14. mieste (2. v kraji). Na 37. mieste skončilo Gymnázium sv. Cyrila a Metoda (3. v kraji). Šesťdesiate prvé je Gamnázium Golianova (4. v kraji) a 72. miesto obsadilo Piaristické gymnázium (8. v kraji).

Najväčší úspech získala Spojená škola na Slančíkovej 2 v Nitre. Tá v celoslovenskom meradle obsadila krásne tretie miesto medzi strednými odbornými školami (1. v kraji). Siedma skončila Obchodná akadémia na Bolečkovej 2 (2. v kraji), Stredná priemyselná škola na Fraňa Kráľa obsadila ôsme miesto (3. v kraji), SPŠ Stavebná na Cabajskej skončila na 62. mieste (8. v kraji), Stredná zdravotnícka škola obsadila 113. priečku (16. v kraji), 131. miesto patrí Strednej odbornej škole veterinárskej (20. v kraji), Súkromná SOŠ Animus obsadila 243. miesto (36. v kraji), SOŠ Polytechnická 267. miesto (39. v kraji), SOŠ Nábrežie mládeže 318. priečku (41. v kraji), SOŠ Potravinárska 326. miesto (43. v kraji), SOŠ Cintorínska 363. miesto (48. v kraji) a SOŠ Levická 369. miesto (49. v kraji).

Najvyššie spomedzi základných škôl sa v celoslovenskom meradle umiestnila ZŠ Kniežaťa Pribinu na 50. mieste (5. v kraji), ZŠ sv. Svorada a Benedikta obsadila 61. miesto (7. v kraji), ZŠ Cabajská 151. miesto (14. v kraji), Beethovenova skončila na 192. mieste (19. v kraji), Nábrežie mládeže 213. miesto (23. v kraji), Fatranská 249. miesto (26. v kraji), Benkova 288. miesto (31. v kraji), ZŠ Topoľová 321. miesto (34. v kraji), ZŠ kráľa Svätopluka obsadila 348. miesto (35. v kraji), ZŠ Škultétyho 373. miesto (39. v kraji), ZŠ Na Hôrke 414. miesto (44. v kraji) a ZŠ Tulipánová 458. miesto (48. v kraji).

Upozornenie: Školy, ktoré sa v tomto zozname nenachádzajú neboli hodnotené!

Čítajte tiež:

Spojená škola na Slančíkovej s parádnym úspechom: TAKTO vysoko sa umiestnila v rebríčku!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM