Lucia Lauková Rôzne

Rebríček najväčších nákupných centier na Slovensku: V TOP 20 aj dve nitrianske

Nákupné centrá rastú na Slovensku ako huby po daždi. Výnimkou nie je ani Nitra. Dvojica z nich patrí medzi najväčšie.

Ilustračný obrázok k článku Rebríček najväčších nákupných centier na Slovensku: V TOP 20 aj dve nitrianske
Zdroj: TASR

Najväčším nákupným centrom na Slovensku je Avion Shopping Park v Bratislave s prenajímateľnou plochou 66 300 m2. Vyplýva to z aktualizovaného rebríčka najväčších nákupných centier na Slovensku, ktorý zostavil portál Trend Reality. Aj ďalším popredným priečkam kraľuje Bratislava. Na druhom mieste sa umiestnil bratislavský Aupark, tretia je Eurovea a štvrté miesto obsadil Bory Mall.

Nitrianske nákupné centrá

Nitrianske nákupné centrá sa dostali do prvej 20-tky najväčších na Slovensku. Najväčším nitrianskym nákupným centrom a v poradí 14-tym najväčším na Slovensku je Galéria Mlyny, ktorá prenajíma plochu o výmere 28 500 m2. Druhým najväčším pod Zoborom a 18-tym na Slovensku je Centro s prenajímateľnou plochou 24 300 m2.

Plánovaná výstavba v Nitre

Portál Trend Reality zostavil aj rebríček plánovaných a rozostavaných nákupných centier. Na 4. mieste skončil skelet bývalého City parku v Nitre, z ktorého má vzniknúť projekt Promenada Living Park s prenajímateľnou plochou 23 000 m2. Nové nákupné centrum chce, podľa našich informácií, investor otvoriť koncom roka 2019, najneskôr v roku 2020.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM