Lucia Lauková Správy

Rastie záujem o SOŠ polytechnickú v Nitre: Škola potrebuje prístavbu

Vďaka investorovi, ktorý si vybral SOŠ polytechnickú v Nitre, rastie záujem zo strany žiakov. Škola, na prístavbu už vyčlenila aj peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Rastie záujem o SOŠ polytechnickú v Nitre: Škola potrebuje prístavbu
Zdroj: Dnes24.sk

Pokračujúca modernizácia vzdelávania a rastúci záujem zo strany žiakov spôsobili, že Stredná odborná škola (SOŠ) polytechnická v Nitre potrebuje akútne vybudovať prístavbu s novými učebňami a dielňami.

Podľa slov riaditeľky Oľgy Hodálovej ide o strategickú investíciu, ktorá podmieňuje ďalší rozvoj školy.

Momentálne sa už dokončuje projektová dokumentácia a v rozpočte Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), ktorý je zriaďovateľom SOŠ polytechnickej, sú už na prístavbu vyčlenené aj peniaze v celkovej hodnote 1 660 307 eur.

„Spravili sme všetko, čo bolo v našich silách, teraz je to už na samosprávnom kraji. Treba dotiahnuť ešte niekoľko detailov a verím, že sa so stavebnými prácami začne čo najskôr,“ uviedla Hodálová.

Pribudnú nové učebne a dielne

V novej prístavbe majú byť odborné učebne i dielne zamerané na strojárstvo, elektrotechniku a spracovanie plastov. Nové dielne a priestory na vyučovanie sú pre SOŠ polytechnickú mimoriadne dôležitou investíciou. Dnes sú žiaci pri odbornom vzdelávaní rozptýlení na mnohých miestach, niektoré z nich sú aj mimo školského objektu, prípadne sa už nemôžu využívať kvôli bezpečnosti žiakov.

O prístavbu prejavila záujem aj automobilka

O vybudovanie prístavby školy sa už zaujímali aj manažéri automobilky Jaguar Land Rover, ktorá chce so SOŠ polytechnickou spolupracovať. „Keď tu boli na návšteve, ukázali sme im vizualizáciu nových priestorov. Vyjadrili nádej, že keď v roku 2018 bude stáť v nitrianskom strategickom parku ich investícia, bude už postavená aj naša prístavba,“ vysvetlila Hodálová.

Vybudovanie nových priestorov pre dielne a odborné učebne žiada od školy aj svetový výrobca CNC strojov, spoločnosť Haas Automation, ktorá v SOŠ polytechnickej otvorila v roku 2012 svoje prvé HTEC vzdelávacie stredisko na Slovensku i v strednej Európe. „Majú požiadavku, aby ich technológie boli v adekvátnom prostredí. Takže prístavba je pre nás mimoriadne dôležitá nielen pre zvyšujúci sa záujem žiakov a nárast počtu študentov, ale aj pre ďalšie skvalitňovanie a modernizáciu nášho vzdelávania,“ uzavrela Hodálová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM