Lucia Lauková Krimi

Ranná zrážka áut neďaleko Nitry: Vodič (42) mal v dychu viac ako 3 promile

Pri dopravnej nehode v okrese Nitra sa zrazili dve autá. Vodič, ktorý podľa polície prešiel do protismeru, šoféroval pod vplyvom alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Ranná zrážka áut neďaleko Nitry: Vodič (42) mal v dychu viac ako 3 promile
3
Galéria

Nitrianski dopravní policajt boli v utorok 24. októbra ráno privolaní k dopravnej nehode. Tá sa stala na ceste medzi Novými Sadmi a Zbehmi. Informovala nás o tom krajská policajná hovorkyňa v Nitre, Renáta Čuháková.

„Vodič Citroenu Xsara sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a prešiel do protismeru. Tu sa zrazil s oproti idúcim vozidlom Honda Accord,“ povedala hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková.

Ako uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, pri nehode, ktorá sa stala v utorok 24.10.2017 krátko pred siedmou hodinou, sa nikto nezranil. „Obaja vodiči boli po nehode podrobení dychovej skúške. U 42-ročného vodiča Citroenu zistili policajti v dychu najskôr 1,25 mg alkoholu na liter vydýchnutého vzduchu a neskôr až 1,51 mg/l, čo je v prepočte 3,15 promile,“ prezradila krajská policajná hovorkyňa, Renáta Čuháková.

„Vodič bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody až na jeden rok,“ dodala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Policajná hovorkyňa zároveň pripomína blížiace sa sviatky, počas ktorých bude na cestách viac vozidiel, skúsenejších či neskúsenejších vodičov, nervóznych chodcov a s ohľadom na počasie možno aj odvážnych cyklistov.

„Polícia opätovne vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky k zodpovednosti pri jazde na našich cestách, k ohľaduplnosti a obozretnosti. Vodiči! Alkohol za volant nepatrí! A chodcov a cyklistov prosíme, aby používali reflexné prvky. Môžu vám a vaším deťom zachrániť život,“ uviedla na záver krajská policajná hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková.

Ranná zrážka áut neďaleko Nitry: Vodič (42) mal v dychu viac ako 3 promile
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM