Lucia Lauková Správy Samospráva

Radnica podpísala memorandum s Arrivou Nitra: Dohodli sa na vzájomnej spolupráci

Podpísaním memoranda prejavil dopravca Arriva Nitra a mesto Nitra záujem podporovať rozvoj nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Radnica podpísala memorandum s Arrivou Nitra: Dohodli sa na vzájomnej spolupráci
Foto: Rastislav Búgel

Mesto Nitra sa rozhodlo podpísať s dopravcom Arriva Nitra memorandum o spolupráci pri realizácii konceptu Smart City – Inteligentné a moderné mesto Nitra. Projekt je podľa zmluvy zameraný predovšetkým na zlepšenie kvality života obyvateľov mesta Nitra. Tento zámer chce, podľa memoranda, podporiť aj dopravca Arriva Nitra.

Spoločný záujem

„Zmluvné strany majú spoločný záujem podporovať rozvoj konceptu inteligentných miest na Slovensku, majú záujem na vytváraní inovatívnych a inteligentných riešení v oblasti mobility mesta, smart riešení a technológií a iných zámerov na podporu rozvoja a skvalitňovania životného prostredia a životnej úrovne obyvateľov mesta Nitry a regiónu,“ píše sa v memorande.

Rozvoj cyklodopravy

Ako sa uvádza v memorande o spolupráci, Arriva Nitra chce podporovať rozvoj mobility mesta s dôrazom na oblasť nemotorovej dopravy (cyklodopravy) tak, aby komplexnosť infraštruktúry k jestvujúcim alebo budúcim cyklotrasám na území mesta poskytovala plnohodnotnú funkčnosť a využiteľnosť (rekreačnú, pracovnú, turistickú). „Zabezpečiť v prospech mesta plnohodnotné poskytovanie služby zdieľaných bicyklov vrátane technickej infraštruktúry vo forme vybudovania staníc (dokov) s bicyklami, terminálov, vrátane všetkého technického vybavenie slúžiacemu na prevádzkovanie takejto služby a túto službu ďalej prevádzkovať,“ uvádza sa v memorande.

Budovanie cyklotrás

Podpísaním memoranda má mesto Nitra záujem vybudovať sieť trás prioritne slúžiacich cyklodoprave. „Participovať na zavedení a prevádzkovaní služby zdieľaných bicyklov tak, aby technická infraštruktúra v oblasti cyklodopravy poskytovala komplexný a plnohodnotný priestor na jej využití, pričom za týmto účelom poskytovať spoluprácu a súčinnosť druhému účastníkovi memoranda ako partnerovi,“ dodáva sa v memorande.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM