Lucia Lauková Správy

Radnica plánuje kúpiť pozemky pod hradom: Poslanci rozhodnú na zastupiteľstve

Nitrianskych poslancov čaká mestské zastupiteľstvo. Medzi témami sú hlavne majetkové záležitosti.

Ilustračný obrázok k článku Radnica plánuje kúpiť pozemky pod hradom: Poslanci rozhodnú na zastupiteľstve
Zdroj: TASR

Predovšetkým majetkovým záležitostiam sa budú venovať nitrianski mestskí poslanci na svojom zasadnutí, ktoré sa bude konať vo štvrtok 23. novembra. Zastupiteľstvo bude rozhodovať o predaji a kúpe viacerých pozemkov i budov.

Pozemky pod hradom

Mestský parlament bude rokovať aj o riešení situácie na pozemkoch pod Nitrianskym hradom, ktoré patria ministerstvu hospodárstva a obyvatelia mesta sa už dlhšiu dobu sťažujú na ich neudržiavaný a zanedbaný stav. Aby magistrát mohol dať priestor pod hradom do poriadku, plánuje radnica parcelu s rozlohou viac ako 1500 štvorcových metrov odkúpiť od ministerstva za cenu jedno euro za štvorcový meter.

Byty na Misionárskej

Poslanci sa okrem toho budú opätovne zaoberať predajom bytových domov na Misionárskej ulici, ktoré boli pred časom vyhlásené za kultúrnu pamiatku. V súčasnosti sú v zlom technickom stave a radnica nemá na ich rekonštrukciu peniaze. Preto sa už mesto viackrát pokúšalo časť domov predať a zvyšné objekty opraviť z utŕžených financií.

Ďalšie témy

Zastupiteľstvo sa bude na svojom rokovaní zaoberať aj prípravou na zimnú údržbu, činnosťou Nitrianskej komunitnej nadácie či viacerými kontrolami hospodárenia s mestskými financiami. Poslanci budú okrem toho schvaľovať aj všeobecne záväzné nariadenia týkajúce sa financovania škôl a sociálnej starostlivosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM