Lucia Lauková Správy Samospráva

Radnica napĺňa kasu rýchlejšie: Za polroka má príjmy takmer 40 miliónov eur

Nitrianskemu magistrátu sa darí napĺňať rozpočet rýchlejšie, ako predpokladal. Za prvých šesť mesiacov má viac ako polovicu príjmov.

Ilustračný obrázok k článku Radnica napĺňa kasu rýchlejšie: Za polroka má príjmy takmer 40 miliónov eur
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianskej radnici sa v prvom polroku darilo napĺňať svoje príjmy o niečo rýchlejšie, ako predpokladala. Za prvých šesť mesiacov roku 2017 dosiahlo mesto Nitra z príjmy v celkovej hodnote 39 854 949 eur. Za toto obdobie sa tak magistrátu podarilo dosiahnuť viac ako 53-% plnenie príjmovej časti rozpočtu, ktorá bola stanovená na 74 784 775 eur.

Najväčší podiel majú dane

Podľa údajov, ktoré zverejnila radnica, mala najväčší podiel na plnení bežného rozpočtu mesta daň z príjmov fyzických osôb. V priebehu prvého polroka z nej magistrát získal 13 202 019 eur. Z transferov v rámci verejnej správy prišlo do mestskej pokladne viac ako šesť miliónov eur. Treťou najvyššou príjmovou položkou bežného rozpočtu sú peniaze vybrané na dani z nehnuteľností vo výške viac ako 4,3 milióna eur.

Najväčšie výdavky

Z dosiahnutých príjmov minulo mesto za prvý polrok 26 738 43 eur. Z tejto sumy odčerpal najviac odbor školstva, mládeže a športu, kde výdavky dosiahli za prvých šesť mesiacov roku 2017 sumu 11 265 871 eur. Takmer päť miliónov eur odišlo z mestského rozpočtu na činnosť odboru komunálnych činností a životného prostredia. Treťou najvyššou výdavkovou položkou sú financie určené na vnútornú správu mesta, ktoré dosiahli sumu takmer 3,4 milióna eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM