Lucia Lauková Správy

Rada riaditeľov nemocnice v Nitre prešla zmenami: Ekonomike bude šéfovať nové meno

V Rade riaditeľov sa zmenil ekonomický šéf. Generálnym riaditeľom ostáva Kamil Koleják.

Ilustračný obrázok k článku Rada riaditeľov nemocnice v Nitre prešla zmenami: Ekonomike bude šéfovať nové meno
Zdroj: Dnes24.sk

Generálnym riaditeľom Fakultnej nemocnice Nitra sa od 1. novembra stal Kamil Koleják. V Rade riaditeľov, ktorá je kolektívnym štatutárnym orgánom nemocnice, bude okrem neho sedieť aj Marián Bakoš vo funkcii medicínskeho riaditeľa a Peter Urbán, ktorý sa stal ekonomickým riaditeľom.

Ako uviedla hovorkyňa nitrianskej nemocnice Tatiana Timková, výberové konanie na miesta v Rade riaditeľov sa konalo v dňoch 5. a 27. októbra na Ministerstve zdravotníctva Slovenskej republiky (MZ SR). Výberová komisia hodnotila pri uchádzačoch ich odborné znalosti i projekty zamerané na stratégiu rozvoja nemocnice. „Pridelením bodov na individuálnych hodnotiacich hárkoch a na základe sumárneho súčtu bodov následne komisia určila výsledok výberového konania a zloženie Rady riaditeľov,“ vysvetlila Timková.

Ako pripomenula, spôsob riadenia Fakultnej nemocnice Nitra sa zmenil od 15. mája tohto roka, kedy ju, tak ako aj iné zdravotnícke zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti MZ SR, začala viesť Rada riaditeľov ako kolektívny štatutárny orgán. „Ide o ďalší mechanizmus vedúci k štandardizácii procesov v oblasti riadenia a kontroly zdravotníckych zariadení,“ dodala Timková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM