Lucia Lauková Správy

Rad ďalších námietok k výstavbe automobilky Jaguar Land Rover v Nitre: Stavebný úrad všetky zamietol

Najväčšiu investíciu v Nitre sprevádza veľká pozornosť nielen médií ale i samotných občanov. Rad námietok voči výstavbe automobilky podal obyvateľ Nitry. Stavebný úrad ich všetky zamietol.

Ilustračný obrázok k článku Rad ďalších námietok k výstavbe automobilky Jaguar Land Rover v Nitre: Stavebný úrad všetky zamietol
Zdroj: TASR

Okresný úrad Nitra, odbor výstavby a bytovej politiky vydal 12. mája verejnú vyhlášku. Jej predmetom je stavebné povolenie na stavbu Automotive Nitra project, o ktoré požiadala spoločnosť Jaguar Land Rover Slovakia s.r.o. Ako sa uvádza v rozhodnutí stavebný úrad povoľuje stavbu Automotive Nitra project v rozsahu stavebných objektov uvedených vo verejnej vyhláške.

Najskôr bola žaloba

Účastníkmi konania sú aj vlastníci pozemkov, na ktorých bude stáť automobilka Jaguar Land Rover. Jedným z nich je Roman Cerulík z Nitry, ktorý vo februári tohto roka podal žalobu na Krajskom súde Nitra na preskúmanie rozhodnutia Okresného úradu Nitra so žiadosťou o odklad vykonateľnosti rozhodnutia, keď úrad rozhodol neposudzovať vplyv automobilky Jaguar Land Rover na životné prostredie. Jeho žiadosti súd nevyhovel.

Podal rad námietok

Okrem súdneho sporu podľa verejnej vyhlášky, podal ten istý občan Nitry aj celý rad námietok súvisiace s výstavbou automobilky Jaguar Land Rover. Rozhodnutie o námietkach uvádza stavebný úrad v Nitre vo verejnej vyhláške z 12. mája 2016. „V konaní vzniesol námietky účastník konania Roman Cerulík, ktorý namieta skutočnosť, že projekt v časti stavby retenčných nádrží nemá vyznačenú ich kubatúru, z dokumentácie nie je zrejmé na čo má slúžiť stavba ,,Úpravňa karosérií“, nie je k žiadosti doložená situácia celého súboru stavieb ani dopravné riešenie, nie je doložené ,,riadne splnomocnenie“ stavebníka pre zastupovanie vo veci, žiadosť nie je úplná, stavebník zasahuje stavbou do jeho vlastníckeho práva, nakoľko stavbu chce realizovať stavebník na pozemkoch v jeho vlastníctve, že nie je splnená podmienka na upustenie od územného konania, že nebolo robené posudzovanie vplyvov na životné prostredia na objekt SO 754. Stavebný úrad námietky zamieta,“ uvádza sa vo verejnej vyhláške.

Stavebný úrad ich zamietol

Ako sa ďalej píše vo verejnej vyhláške stavebný úrad námietky zamieta. Námietky vznesené v konaní stavebný úrad zdôvodnil a sú uvedené vo verejnej vyhláške. „Stavebník má k pozemkom vlastnícke právo v zmysle ust. § 58 stavebného zákona a iné právo v zmysle ust. § 139 ods. 1 písm. c) stavebného zákona (právo vyplývajúce z iných právnych predpisov), v nadväznosti na ,,Osvedčenie“ vydané Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky, ktorým je o.i. určený podnikový pozemok, a preto stavebný úrad vo výroku rozhodnutia, vzhľadom na vyššie citované ustanovenia právnych predpisov, zamietol vznesené námietky týkajúce sa porušenia vlastníckych práv,“uvádza sa vo verejnej vyhláške. Celé znenie zdôvodnenia stavebného úradu si môžete prečítať vo verejnej vyhláške, ktorá je prístupná na webovej stránke mesta Nitra.

Podľa verejnej vyhlášky je možné proti tomuto rozhodnutiu podať odvolanie v zmysle ust. § 53 správneho poriadku v lehote do 15 dní od jeho doručenia v zmysle ust. § 54 ods. 2 správneho poriadku. O vyjadrenie sme formou mailu požiadali aj Romana Cerulíka, do vydania článku nám nezaslal odpoveď.

Môže vás zaujímať:

Takmer 6 kilometrová hrádza na rieke Nitra: Pred veľkou vodou ochráni aj Jaguar

Ďalší priemyselný park v Nitre: Čoskoro vyrastie v blízkosti Jaguaru

Aktuálne FOTO: Rekonštrukcia hrádze na rieke Nitra je v plnom prúde

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM