Rastislav Búgel Rôzne

Psy bezpečnostných zložiek si zmerali sily: TAKTO sa darilo zástupcom z Nitry

Na štadióne vo Veľkých Dvorníkoch v okrese Dunajská Streda súťažili služobné psy bezpečnostných zložiek z Českej republiky, Maďarska i Slovenska. Informoval o tom hlavný organizátor podujatia, náčelník Mestskej polície v Dunajskej Strede Tibor Csiba.

Ilustračný obrázok k článku Psy bezpečnostných zložiek si zmerali sily: TAKTO sa darilo zástupcom z Nitry
Zdroj: Webnoviny.sk

„Pôvodne sme plánovali medzinárodnú súťaž kynológie V4. Z doteraz neznámych príčin poľské družstvo k nám nedorazilo. Nepodarilo sa nám s nimi nadviazať ani spojenie,“ uviedol Csiba. Pripomenul, že sú zastúpené družstvá mestských a štátnych polícií. Prvý deň psy pátrali po páchateľoch v objekte, zasahovali pri narušení verejného poriadku, išlo o výtržníctvo v reštaurácii a nacvičovali sme aj zásah psa pri prepade policajta. „Témami dnešného dňa sú poslušnosť, zadržanie páchateľa a odolnosť voči streľbe,“ doplnil psovod Mestskej polície Dunajská Streda Csaba Csicsay.

Podotkol, že v disciplíne obrany sa hodnotí razancia, zákus psa a taktický postup policajta. „V prípade poslušnosti bodové zrážky sú za opakované povely, celkovo sa hodnotí ovládateľnosť psa,“ vysvetlil Csicsay. Počas dvoch dní sa predstavilo 19 psovodov a psov. Ani mimoriadne nepriaznivá poveternostná situácia nezasiahla do priebehu pretekov. Najväčší dážď sprevádzal slávnostné otvorenie.

Podľa oficiálnych výsledkov najviac bodov získalo družstvo mestskej polície v Prahe, na druhom mieste skončili príslušníci Policajného zboru v Nitre a bronzovú medailu prevzali policajti z Maďarska.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM