Rastislav Búgel Iné športy

Prvý zápas Slovenského pohára: Nitrianski volejbalisti porazili Prešov!

Prvý zápas dvojkola Slovenského volejbalového pohára hostila domáca Nitra súpera z Prešova. V zápase plnom chýb sa viac darilo domácim.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zápas Slovenského pohára: Nitrianski volejbalisti porazili Prešov!
Foto: Rastislav Búgel

Vo štvrtok 9. januára bolo na programe prvé kolo Slovenského pohára mužov vo volejbale. V nitrianskej športovej hale SPU hostil domáci celok VK Ekonóm SPU Nitra súpera z Prešova. Prvý zápas dvojkola si pozrela približne stovka divákov. V zápase plnom chýb sa viac darilo domácim volejbalistom. Za stavu 3:0 na sety si odniesli cenné 3 body.

Daniel Oravec, tréner Nitry: „Sami ste videli, že to bol súboj chýb. Hráči na oboch stranách sa striedali servise i chybných útokoch. Ale ja som rád, že sme to vyhrali my a túto činnosť dotrénujeme. Veľmi pozitívne hodnotím, že moji hráči dokázali udržať koncentráciu a prvé dve koncovky. Nerád by som vyzdvihoval individuálne výkony, dnes to bola kolektívna výhra počnúc nahrávačom a končiac liberom. Dúfam, že takto si budeme vedieť poradiť aj s kvalitnejšími súpermi skupiny 1–6, potrápiť ich a aj vyhrať.“

Ľubomír Šalata, tréner Prešova: „Nitra dnes zaslúžene vyhrala. Dnes rozhodla posledná časť zápasu na servise, príjme a prihrávke. V útoku sme sa nevedeli dobre trafiť a celkovo sme sa nevedeli dostať do tej našej hry. Je pravda, že nám chýbal dôležitý človek v zápase Michal Rajduga, ale hráči, ktorí ho mali nahradiť, ho nenahradili. Neostáva nám nič iné, ako v domácom prostredí získať 3 body a vyhrať v zlatom sete."

Nitra - Prešov
28
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM