Rastislav Búgel Hokej

Prvé miesto je minulosťou: Nitra vybuchla na ľade Žiliny

Nitrianski hokejisti nezvládli zápas na ľade súpera, ktorý stále bojuje o miestenku v play-off. Tím spod Zobora tak prišiel o priebežnú pozíciu lídra Tipsport ligy.

Ilustračný obrázok k článku Prvé miesto je minulosťou: Nitra vybuchla na ľade Žiliny
Zdroj: TASR

Žilinčania začali úvodný domáci duel v novom roku ako z partesu a po 78 sekundách hry viedli. Stupkovu strelu ešte Trenčan vyrazil, ale na následnú dorážku osamoteného Škodu už nestačil. Hostia však rýchlo odpovedali, do úniku sa dostal v 4. min. Kutálek a prekonal Tomeka v žilinskej bráne. Vlci si však v prvej presilovke duelu vzali vedenie späť, keď Homer napálil puk do konštrukcie brány a Stupka ho do nej dorazil. V 9. min. dostali domáci šancu hrať 106 sekúnd v prevahe o dvoch mužov a na jej konci bol Trenčan rád, že neinkasoval. Žilinčania presilovku nevyužili, a potom pykali za chybu v obrane, ktorú v 12. min. na dvakrát potrestal Laliberté. Zaujímavý a vyrovnaný hokej pokračoval, ale skóre sa nepodarilo navýšiť ani jednému tímu aj zásluhou dobrých zákrokov gólmanov. Až v záverečnej minúte sa po chybe obrany Nitry dostal do sóla Stupka, pohral sa s Trenčanom a zabezpečil vlkom opäť vedenie.

Nitra v druhej časti pritlačila, vynútila si aj presilovku, ale počas nej mohla v 27. min. inkasovať po úniku Stupku a strele Handlovského. Následne však hrali presilovku aj domáci, a hoci v nej takmer inkasovali, keď Kutálkovu strelu zastavila žrď, nakoniec v nej zvýšili vedenie po strele Homera a dorážke Škodu. O pol minúty už bol rozdiel trojgólový, keď sa v neprehľadnej situácii zorientoval najlepšie Drábek a prekonal Trenčana. Hostia sa snažili znížiť, ale Tomek predvádzal perfektné zákroky a Nitranov privádzal do zúfalstva. V záverečnej minúte mohol zápas zrejme definitívne rozhodnúť kapitán Drevenák, ale s jeho sólom si Trenčan poradil.

Tretiu tretinu začali hostia presilovkou, nič z nej však nevyťažili. Hra potom mala rýchly spád, hralo sa bez prerušenia, ale aj bez väčších šancí. Ďalšiu početnú výhodu v polovici tretiny však už Nitra zásluhou Kutálkovej strely pod brvno využila a v 50. min. sa tak hostia nadýchli k záverečnému tlaku. Vzadu však nechávali otvorené okienka na rýchle brejky domácich a tým chýbala presnejšia muška k tomu, aby definitívne pochovali nádeje Nitry na body. Dve minúty pred koncom sa hostia odhodlali k hre bez brankára, ale nevyužili ju, naopak Handlovský gólom do prázdnej brány spečatil zaslúžené víťazstvo Žiliny nad lídrom tabuľky.

MsHK DOXXbet Žilina – HK Nitra 6:3 (3:2, 2:0, 1:1)

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Nadviazali sme na výkony zo Zvolena a Banskej Bystrice. Som rád, že sme zápas s lídrom súťaže zvládli, mali sme dobrý pohyb, dobre sme kombinovali, mali sme dosť šancí. Boli v zápase síce momenty, ktoré mohli určiť jeho iné smerovanie, ale som rád, že sme ich ustáli. Sú to pre nás dôležité body, ktoré potrebujeme na dosiahnutie cieľa.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Domáci, i keď hrali doma, hrali veľa na protiútoky a najmä v zakončení boli pohotovejší, ich druhý a štvrtý gól bol ukážkový, na tretí gól sme im nahrali sami. Myslím, že ak by sme dali do zápasu viac srdiečka a viac nadšenia, mohol byť zápas oveľa viac dramatickejší. Takto odchádzame bez bodu.“

Prvé miesto je minulosťou: Nitra vybuchla na ľade Žiliny
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM