Lucia Lauková Šport Basketbal

Prvá štvrtina rozhodla: Inter Bratislava bol nad sily basketbalistov Nitry

Basketbalisti MBK SPU privítali na domácej palubovke v Nitre súpera z hlavného mesta. Súboj tímov z rozdielnych pólov tabuľky sa skončil nitrianskou prehrou.

Ilustračný obrázok k článku Prvá štvrtina rozhodla: Inter Bratislava bol nad sily basketbalistov Nitry
Zdroj: TASR

Basketbalisti BK Inter Bratislava potvrdili úlohu favorita a v stredajšom zápase 6. kola Eurovia SBL vyhrali na palubovke MBK SPU Nitra 101:76. Interisti dosiahli piaty triumf v sezóne a priebežne sa dostali na čelo tabuľky. Naopak, Nitra nastúpila na zápas pod vedením trénera Dragana Ristanoviča, ktorý na trénerskej stoličke nahradil Petra Semana.

Zápas sa lámal už v prvej štvrtine, kde Inter prekonala Nitru vo všetkých oblastiach a vytvoril si náskok o 19 bodov. Druhá tretina sa už Nitre vydarila. Vyhrala ju 18:17, no hrozivé manko nedohnala.

Po zmene strán sa domáci basketbalisti snažili, odohrali dve vyrovnané štvrtiny, no napokon si po zbabranom úvode pripísali na svoje konto ďalšiu nepríjemnú prehru.

MBK SPU Nitra – BK Inter Bratislava 76:101 (14:33, 18:17, 21:22, 23:29)

Nitra: Myles 22, Pejovič 18, Ostojič 11, Novysedlák 2, Štefek 2 (Samek 6, Miloševič 6, Stojanov 5, Pánis 2, Kysela) Inter:R. Rančík 20, Barač 19, Vlahovič 16, Páleník 7, Mrviš 4 (Hoferica 14, Kozlík 12, Bulatovič 5, Domsitz 4)

„Mohlo to byť aj lepšie, hlavne keď si všimneme prvých desať minút, ktoré boli katastrofálne. Toho som sa obával. Hráčom som povedal: ak nebudeme koncentrovaní od prvej minúty, budeme mať problémy. A tak sa aj stalo. Obrana je taká, aká je. Prvýkrát sme dali cez 70 bodov. Ale máme neistotu v útoku. Zlepšenie určite musí prísť aj v útoku. Tu je priestor sa zlepšovať. Ale ak budeme hrať tak ako v prvej štvrtine, zasa budeme prehrávať zápasy o 30 bodov,“ povedal pre klubovú stránku tréner Nitry Dragan Ristanovič.

„Opäť sme dostali vyše sto bodov, čo svedčí o našej zlej obrane. stále musíme na tom pracovať. Mmáme tam veľké diery a vôbec si nepomáhame, nekomunikujeme a súper dáva ľahké body. My sa v útoku naopak natrápime na každý kôš,“ povedal po zápase hráč Nitry Jakub Novysedlák pre web MBK SPU Nitra.

FOTO: Basketbalisti spod Zobora s ďalšou prehrou, podľahli súperovi z Bratislavy
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM