Hokej

Prvá prehra Nitry v príprave: Hokejisti nestačili na českého prvoligistu

Hokejisti Nitry nenadviazali na dobrý vstup do turnaja. Po víťaznom zápase prišla prvá prehra.

Ilustračný obrázok k článku Prvá prehra Nitry v príprave: Hokejisti nestačili na českého prvoligistu
10
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Hokejová Nitra na úvod prípravy bojuje na turnaji Zubr Cup. V prvom zápase si poradila s českým extraligistom PSG Berani Zlín 2:1.

V druhom turnajovom meraní síl sa ukázal úzky káder Nitry. Hokejisti spod Zobora sa postavili tímu z českej prvej ligy HC ZUBR Přerov.

Využité príležitosti

Domáci sa dostali do tempa vďaka štyrom vylúčeniam Nitry v krátkom časovom slede. Přerov síce ponúknuté príležitosti nevyužil, no dostal sa do tempa. Domáci Daniel Indrák využil nariadené trestné strieľanie a Přerov sa v 12. minúte dostal do vedenia. V závere tretiny bolo vedenie domácich už dvojgólové (Robert Černý). Nitra zbrane nezložila a v posledných sekundách znižoval Jozef Baláž (2:1).

V prostrednom dejstve sa z gólu radovali domáci hokejisti, keď puk za Honzíka v nitrianskej bráne dostal Tarnoczy (3:1).

Záver v rukách domácich

Úvod tretej tretiny vyšiel domácim. Už po 25 sekundách hry sa do úniku dostal Daniel Indrák a nezaváhal (4:1). O osude zápasu rozhodol z ďalšieho brejku Martin Ryšavý (5:1). V 52. minúte už len za Nitru upravil skóre Filip Bajtek.

Posledný zápas na turnaji odohrá Nitra 19. augusta o 17.30 proti Havířovu.

Prečítajte si tiež

HC ZUBR Přerov – HK Nitra 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Góly: 12. Indrák (TS), 18. Černý, 38. Tarnoczy (Dobša, Fencl), 41. Indrák (Ševčík), 47. Ryšavý (Doležal) – 20. Baláž (Nemec), 52. Bajtek.

Rozhodovali: Obadal, Novotný – Bezděk, Blažek.

Diváci: 444

Strely na bránu: 26:35

Najlepší hráči zápasu: Tomáš Doležal – Jozef Baláž

Hlasy po zápase (hokejprerov.cz):

Antonín Stavjaňa (HK Nitra): „Máme druhý zápas v rýchlom slede, kedy kvôli zdravotným indispozíciám niektorých hráčov hráme na tri päťky. Fyzicky je to veľmi náročné a hráči to z tohto pohľadu zvládli dobre. Trochu nás položil smolný druhý gól. Za stavu 2:1 sme v druhej tretine mali množstvo situácií, v ktorých chýbal dôraz. Pokiaľ by sme vyrovnali na 2:2, mohli sme z toho urobiť zaujímavý zápas."

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): „Hrali sme s výborným mužstvom. Ale nadšenie, bojovnosť a plnenie si úloh chlapcom dokázali, že aj s tímom, ktorý bol väčšinu zápasu lepší, sa dá vyhrať. Boli sme disciplinovaní a efektívni, čo rozhodlo zápas."

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ z hokeja

Príprava HK Nitra pred novou sezónou Tipos extraligy
10
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM