Rastislav Búgel Hokej

Prvá Nitra zvládla zápas s poslednou Skalicou: Ručkay strelil hetrik!

V súboji prvého s posledným sa vedenia v zápase ujali domáci hráči, po presnej prihrávke Stümpela z tesnej blízkosti namieril presne Ručkay a prekonal hosťujúceho brankára Ševelu.

Ilustračný obrázok k článku Prvá Nitra zvládla zápas s poslednou Skalicou: Ručkay strelil hetrik!
Foto: Rastislav Búgel

Tri minúty pred prvou sirénou trafil König tyč skalickej brány, čo krátko na to Nitranov mrzelo, pretože hostia z nenápadnej akcie vyrovnali presnou strelou Klímu.

V úvode druhej tretiny sa Skalica dostala do vedenia, strela Brendla prešla za chrbát Trenčana v bránke Nitry. V polovici stretnutia prišiel obrat vo vedení, keď Nitrania v priebehu 57 sekúnd strelili dva góly. Najskôr využili presilovú hru, keď na konci peknej kombinačnej akcii bol Milo a potom spomedzi kruhov prestrelil skalického brankára Slovák.

V 46. minúte sa dostala Nitra do dvojgólového vedenia, po vyšachovaní obrany hostí do odkrytej bránky skóroval Ručkay. O tri minúty domáci opäť skórovali, po výborne rozohranej presilovke dosiahol hetrik Henrich Ručkay. Potom mala Nitra niekoľko výborných príležitostí na zvýšenie skóre, no Ševela už neinkasoval.

HK Nitra – HK 36 Skalica 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Všetci od nás očakávali víťazstvo, ktoré sa však nerodilo ľahko. Nebol tam hráč, ktorý by to na seba vzal, napokon to začalo padať a Henrich Ručkay dal hetrik. Som rád, že sme psychicky náročný zápas prvého s posledným zvládli.“

Roman Šimíček, tréner Skalice: „Keď môžeme hrať vyrovnaný hokej s nejakým kvalitným tímom, tak sa necháme vylučovať a to nás stálo víťazstvo. Domáci presilovky využili a my naopak, ak sme aj nejaké šance mali, tak nie. Pochváliť môžem za výborný výkon iba brankára Ševelu, bohužiaľ sa k nemu nikto nepridal.“

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: HK Nitra - HK 36 Skalica
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM