Rastislav Búgel Kultúra

Prvá dobrovoľnícka online mapa je realitou: Do sveta ju uvedie podujatie s koncertom U.K.N.D.

V Nitre sa chystá zaujímavé podujatie. Prezentovať sa bude Živá mapa dobrovoľníckych organizácií.

Ilustračný obrázok k článku Prvá dobrovoľnícka online mapa je realitou: Do sveta ju uvedie podujatie s koncertom U.K.N.D.
Foto: Rastislav Búgel

Mladí nitrianski filantropi a Nitrianska komunitná nadácia v spolupráci s 30 neziskovými organizáciami z Nitrianskeho samosprávneho kraja organizujú jedinečné podujatie Živá mapa – dobrovoľníci na ulici. Podujatie sa uskutoční 16. septembra od 15:00 hodiny na Svätoplukovom námestí v Nitre za pomoci 140 dobrovoľníkov. Jeho cieľom je spoločne odprezentovať neziskové organizácie, dobrovoľníctvo a filantropiu.

Jediná svojho druhu

Hlavným bodom podujatia bude originálny štart 1. dobrovoľníckej online mapy mladých ľudínitrianskeho kraja, ktorá je momentálne jediná svojho druhu. „V mape je zachytená činnosť viac ako 50 dobrovoľníckych organizácií a neformálnych skupín z nášho kraja, ktoré svojou činnosťou pomáhajú iným. Mapa bude slúžiť ako „živá databáza“ a umožní širokej verejnosti a záujemcom o dobrovoľníctvo ľahké zorientovanie sa v organizáciách, ich činnosti a základných informáciách.“ povedala Zuzana Čapčíková, členka Mladých nitrianskych filantropov.

Originálny program pre malých aj veľkých

Na Svätoplukovom námestí budú pripravené stanoviská reprezentujúce jednotlivé oblasti mapy: kultúra, vzdelávanie, sociálna oblasť, deti a mládež, komunita, enviro a šport. Neziskové organizácie pripravia originálne workshopy, hry a súťaže pre širokú verejnosť. „Návštevníci sa môžu tešiť na ekoaktivity, maľby, tvorbu rôznych originálnychhan­dmadevýrobkov, muzikoterapiu, ukážky živých zvierat, fyzikálne pokusy, športové a pohybové súťaže. Kultúrny program spestrí bajková exhibíciaŠuri­anských jazdcov, vystúpenie Hip-hop Nitra, hra a spev Samuela Kšiňana a kapely DecentčiBubenícka show Tambores,“ dodáva Barbora Mlejová, členka OZ Zelená Zebra. Podujatie vyvrcholí koncertom nitrianskej kapely U.K.N.D.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM